Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Zaķis: Tiesas spriedums pierādīja, ka es nekādās nelikumībās Latgalē nebiju iesaistīts

Tiesas spriedums saistībā ar balsu pirkšanu pierādījis, ka nekādās nelikumībās Latgalē neesmu iesaistīts, aģentūrai LETA sacīja deputāts Dzintars Zaķis (Vienotība).

Zaķis atkārtoti pauda, ka nav nevienam nedz lūdzis, nedz licis darīt to, par ko bija šis tiesas process.

Lūgts komentēt tiesas apstiprinājumu, ka cilvēkiem maksāts par to, lai viņi Saeimas vēlēšanās nobalsotu par Zaķi, deputāts norādīja: "Vai tas nozīmē - ja divi iedzīvotāji nolems, ka viņiem kāds deputāts nepatīk, vienosies, ka ir maksājuši un aizies noliecināt tiesā -, tad deputātam ir jānoliek mandāts? Tas pēc demokrātijas neizskatās," Zaķa teikto citē lsm.lv.

Viņš arī norādīja, ka par kārtējo tiesas procesu citā balsu pirkšanas lietā, ko otrdien, 19.oktobrī, sāka skatīt Cēsu rajona tiesa, viņam neesot nekādas informācijas. Bijušajam kolēģim Saeimā Igoram Aleksandrovam viņš nekad nav nedz lūdzis, nedz licis tā rīkoties, nedz arī pēc tam interesējies par šo lietu, apgalvoja Zaķis.

Politiķis arī vērsa uzmanību, ka darbību Vienotībā uz laiku apturējis jau vairāk nekā pirms gada. Vienlaikus viņš norāda, ka līdz nākamajai Vienotības valdes sēdei izvērtēs jautājumu par izstāšanos no partijas.

Savukārt nolikt Saeimas deputāta mandātu Zaķis neplāno.

Kā ziņots, Vienotības līdere Solvita Āboltiņa rosinās politiskā spēka valdi lemt par deputāta Zaķa izslēgšanu no partijas. Nākamā Vienotības valdes sēde paredzēta 2.novembrī.

Jau vēstīts, ka 6.oktobrī Rēzeknes tiesa apsūdzēto Jevgeņiju Brovčenko atzina par vainīgu balsu pirkšanā 12.Saeimas vēlēšanās un piesprieda viņam 100 stundas piespiedu darba.

Brovčenko aģentūrai LETA atklāja - viņš ir priecīgs, ka sods samazināts, jo prokurors esot prasījis piespriest 180 piespiedu darba stundas.

Brovčenko tiesā atzina, ka 12.Saeimas vēlēšanās ir pircis balsis par labu Zaķim. Apsūdzētais pastāstīja, ka piedāvājis samaksāt desmit eiro par to, ka vēlētāji izvēlēsies ceturto deputātu kandidātu sarakstu un ievilks krustiņu pretī Zaķa uzvārdam. Šādi viņš uzpircis trīs balsotājus - Jūliju Trūpu, Pēteri Vegliņu un vēl vienu personu. Pēc tam, kad balsotāji atrādījuši apsūdzētajam pāri palikušos deputātu kandidātu sarakstus, viņš samaksājis šiem vēlētājiem katram desmit eiro.

Apsūdzētais lietas iztiesāšanā atteicās no aizstāvja pakalpojumiem un lūdza tiesu neveikt pierādījumu pārbaudi. Viņš savu vainu atzina un izdarīto nožēloja. "Man piedāvāja nopelnīt ar balsu pirkšanu, un es piekritu. Beigās iznāca muļķība," atzina apsūdzētais, neprecizējot, kurš viņam piedāvāja nopelnīt.

Apsūdzētais jau ilgāk nekā gadu ir bezdarbnieks. Viņa ģimenē ir viens nepilngadīgs bērns. Savulaik apsūdzētais bijis sodīts, taču tagad sodāmība viņam jau ir dzēsta.

Šī ir otrā krimināllieta par balsu pirkšanu Zaķa labā. Brovčenko apsūdzība celta pēc Krimināllikuma panta par apzinātu vēlētāju kavēšanu brīvi realizēt tiesības vēlēt 12.Saeimas vēlēšanās, lietojot uzpirkšanu.

Citā kriminālprocesā Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors pret divām personām ir cēlis apsūdzību pēc Krimināllikuma 90.panta otrās daļas par apzinātu vēlētāju kavēšanu brīvi realizēt tiesības vēlēt 12.Saeimas deputātus, lietojot uzpirkšanu, un kriminālvajāšana tiek turpināta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

BRICS līderu samits

Nākamajā otrdienā, 22. oktobrī, Krievijas pilsētā Kazaņā sāksies trīs dienas ilgs pašas nozīmīgākās nerietumu valstu apvienības BRICS līderu samits, par kuru t. s. globālajos dienvidos izplatīt...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē