Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

airBaltic pasūtījis vēl trīs Bombardier lidmašīnas vairāk nekā 200 miljonu dolāru vērtībā

Bombardier Aerospace Farnboro Starptautiskā aviācijas izstādē paziņojis, ka Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic ir iepriekš neatklātais klients, kas pasūtījis trīs jaunas lidmašīnas. Šo trīs CS300 lidmašīnu pasūtījuma vērtība pēc kataloga cenām ir aptuveni 228 miljoni ASV dolāru.

Bombardier pārstāvis Marks Dušenss informē, ka tādejādi airBaltic veikusi 13 CS300 lidmašīnu pasūtījumu un saglabā iespējas pasūtīt vēl septiņas CS300 lidmašīnas. Jaunās lidmašīnas pasūtītas balstoties uz iepriekš noslēgto pasūtījuma līgumu. Sākotnējais pasūtījuma līgums par 10 lidmašīnām, ar iespēju iegādāties vēl 10, tika noslēgts 2012.gada 20.decembrī.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss skaidro, ka aviokompānija turpina īstenot savu biznesa stratēģiju un flotes optimizācijas plānu, tādēļ jāizmanto visas iespējas, lai turpinātu attīstību arī pēc 2016.gada. Jaunās CS300 lidmašīnas joprojām esot labākā un aviokompānijai piemērotākā izvēle. Kā svarīgu faktoru Gauss min ērto piegādes termiņu.

Viņš piebilst, ka jaunie gaisa kuģi būs lielisks papildinājums 12 Bombardier Q400 NextGen turbopropelleru lidmašīnām, kas jau ir airBaltic flotē.

airBaltic, kas dibināta 1995.gadā, ir galvenais pārvadātājs Baltijas reģionā un ar 25 lidmašīnām veic tiešos lidojumus no Rīgas, kā arī apkalpo 60 galamērķus Eiropā, Skandināvijā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos.  

Bombardier ir vienīgais uzņēmums pasaulē, kas ražo gan lidmašīnas, gan vilcienus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas