Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas lielākā ķirbja čempionātā smagākais ķirbis svēris 574 kilogramus

Šogad Latvijas lielākā ķirbja čempionātā smagākais ķirbis, kas svēra 574 kilogramus, piederēja Neimaņu ģimenei no Kuldīgas novada, aģentūru LETA informēja mazumtirgotāja Maxima Latvija Korporatīvo attiecību departamenta direktors Jānis Beseris

Čempionāta otro vietu ieņēma arī Neimaņu ģimenes audzētais ķirbis, kas svēra 425 kilogramus, savukārt trešo vietu - Innas Kozlovskas 377 kilogramu smagais ķirbis.

Tiem sekoja Badovsku ģimenes dižoga no Skrundas un vēl viens Neimaņu ģimenes ķirbis, kas svēra attiecīgi 295,5 kilogramus un 266,5 kilogramus.

Pasākuma laikā sveica arī skaistāko Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolas audzēkņu mākslas darbu, kas bija izveidoti uz ķirbjiem un nodoti visu klātesošo vērtēšanai. Dalībnieku favorīts bija Annas Gūtmanes darbs.

Šogad Latvijas lielākā ķirbja čempionātam kopumā tika pieteikti 30 ķirbji no deviņiem Latvijas novadiem - Salaspils, Ādažiem, Garkalnes Kuldīgas, Skrundas, Nīcas, Talsu, Jelgavas un Rēzeknes novadiem. Desmit lielākos uz svariem čempionāta finālā lika spēkavīri Agris Kazeļņiks un Aivars Šmaukstelis, atbalstu saņemot no pasākuma vadītāja Kaspara Zlidņa.

Raženākā ķirbja īpašnieks balvā saņēma dāvanu karti pirkumiem Maxima Latvija veikalos visā Latvijā 350 eiro vērtībā, bet otrās un trešās vietas ieguvēji - attiecīgi dāvanu kartes 220 un 150 eiro vērtībā. Tāpat tika iepriecināti arī pārējie finālā iekļuvušo ķirbju īpašnieki, kuriem katram tika piešķirta dāvanu karte 70 eiro vērtībā.

Maxima Latvija čempionātu Rīgas Zooloģiskajā dārzā rīko jau 13.gadu pēc kārtas organizē.

Kā ziņots, Maxima Latvija apgrozījums pērn bija 723,054 miljoni eiro, kas ir par 4,2% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās par 93,9%, sasniedzot 23,224 miljonus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas