Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Saskaņa ST iesniedz pieteikumu par pedagogu "lojalitātes grozījumu" atbilstību Satversmei

Saeimas opozīcijas frakcija Saskaņa trešdien Satversmes tiesā (ST) iesniegusi pieteikumu, lai apstrīdētu grozījumus Izglītības likumā, kas paredz iespēju no darba atbrīvot valstij nelojālus pedagogus.

Šo pieteikumu parakstījuši 20 Saskaņas deputāti, kuri aicina vērtēt regulējuma atbilstību Satversmes 100. un 106.pantam. Satversmes 100.pants paredz tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus, bet 106.pants - tiesības brīvi izvēlēties nodarbošanos un darbavietu atbilstoši savām spējām un kvalifikācijai.

Deputāts Andrejs Elksniņš (Saskaņa) trešdien žurnālistiem sacīja, ka ST priekšā ir pietiekami liels darbs un izaicinājums, lai izvērtētu šī "lojalitātes institūta" atbilstību Satversmei. Viņš pieļāva, ka līdz ST lēmumam varētu paiet vismaz pusgads, tomēr šajā laikā nevajadzētu šo apstrīdēto regulējumu mēģināt pielietot.

Portāls Diena.lv otrdien, 20.decembrī, vēstīja, ka partijas Saskaņa Saeimas frakcijas deputāti iesniegs pieteikumu Satversmes tiesā ar lūgumu izvērtēt nesen pieņemtos grozījumus Izglītības likumā, kuri ļaus atlaist no darba par nelojāliem uzskatītus pedagogus. Frakcijas deputāti prasīs vērtēt pieņemtā pedagogu vienotā tiesiskā institūta – lojalitātes – atbilstību Satversmes 100. un 106. pantam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas