Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aizkavējusies FKTK un Latvijas Bankas apvienošanas normatīvo aktu izstrāde

Aizkavējusies Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) un Latvijas Bankas apvienošanas normatīvo aktu izstrāde, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM).

Ministru kabinets 26.maijā pauda konceptuālu atbalstu FKTK pievienošanai Latvijas Bankai.

Šā gada gada 21.septembrī Latvijas Banka un FKTK iesniedza FM likumprojektu Latvijas Bankas likums un ar to saistīto 25 likumprojektu pakotni. 5.oktobrī konceptuālu atbalstu FKTK pievienošanai Latvijas Bankai pauda arī koalīcijas partneri.

Vienlaikus Ministru kabinetam tika dots uzdevums abu institūciju apvienošanai nepieciešamos likumprojektus iesniegt Saeimā līdz šā gada 31.oktobrim, tomēr tas netika izdarīts.

FM skaidroja, ka likumprojektu Latvijas Bankas likums bija nepieciešams precizēt, tāpēc atkārtoti tas tika iesniegts Finanšu ministrijā 19.oktobrī. Bet minēto likumprojektu starpinstitūciju saskaņošanas process tika uzsākts 23.oktobrī.

Tāpat ministrijā uzsvēra, ka pirms likumprojekts tiks iesniegts Saeimā, ir jāsagaida Eiropas Centrālās bankas atzinums, kura sagatavošana varētu ilgt sešus mēnešus.

FM norādīja, ka, lai arī iepriekš tika prognozēts, ka abas iestādes kopā varētu sākt darbu 2022.gadā vai 2023.gadā, tomēr tagad tiek prognozēts, ka tas varētu notikt 2023.gada 1.janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas