Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aizvadītajā diennaktī ar jauno koronavīrusu slimnīcās nogādāti vēl trīs cilvēki

Aizvadītajā diennaktī slimnīcās nogādāti vēl trīs ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 sasirguši cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Patlaban ar Covid-19 stacionētas 24 personas. 21 cilvēks slimnīcā atrodas ar vidēju slimības gaitu, savukārt trīs stacionēto pacientu slimības gaita ir smaga. Trīs ar smagu slimības gaitu stacionētajiem pacientiem ir pneimonija un viņi ir skābekļa atkarīgi.

Pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 42 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimuši 347 cilvēki. Iepriekšējā diennaktī veikti 1046 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 13 805 Covid-19 testi.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs trešdien preses konferencē paziņoja, ka epidemiologiem vairs neizdodas iegūt informāciju par vairāku Covid-19 slimnieku inficēšanās gaitu, līdz ar to uzskatāms, ka Latvijā ir sākusies Covid-19 transmisija sabiedrībā.

Līdz šim Covid-19 pārsvarā tika atklāta gados jaunākiem cilvēkiem, un, pēc speciālistu teiktā, tas liecina par epidēmijas agrīnu stadiju. Kā iepriekš skaidroja Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis, "vispirms slimo jaunie un kustīgie, kas pēc tam inficē vecākos, mājās sēdošos".

Ņemot vērā minēto, Latvijas stratēģija Covid-19 apturēšanai pamatā būtu pastiprināti pievērst uzmanību gados jaunākajiem inficētajiem, kamēr viņi nav paspējuši inficēt seniorus, skaidroja Dumpis.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Top komentāri

edisons
e
Tad, kad saslimušie bija tikai daži desmiti un mēs cilvēki lūdzām valdībai lai ātri un efektīvi rīkojas. Lai visus iebraucejus uzreiz liek noīrētās viesnīcās karantīnai un pārbaudēm, reakcija no valdības puses bija nulle! Pat tad, kad Girgens pēc atbraukušā prāmja teica par izolāciju viesnīcās, viņam citas atbildīgās puses, kuras pārstāv Jauno vienotību un partiju PAR aizbāza muti ciet! Mums tikai "ņirdza" pretī - mēs viņus vērojam! Cilvēki no prāmja, tāpat no visam lidmašīnām pabira pa visu Latviju, Lietuvu, Igauniju kur kurais, ar takšiem , sabiedriskajiem transportiem u.t.t. Un vēl runā kaut kādas debīlības par slimības transmisiju. Atbildīgajām personām, kuras nekavējoties jāatstādina ir pelēko šūnu zuduma transmisija galvas smadzenēs!
edisons
e
Atbildīgajām pret vīrusa ierobežošanu personām ir sākusies jau sen smadzeņu pelēkās vielas transmisijas problēmas galvas smadzenēs. Es saprotu tā, ja cilvēkam pietrūkst prāta, vai profesionalitātes rīkoties efektīvi tādos kritiskos laikos, tad šie cilvēki nekavējoties jāatstādina no pienākumu veikšanas, par pienākumu neefektīvu veikšanu. Jāliek vietā gudrāki, zinošāki cilvēki. Pretējā gadījumā tautai briest ļoti lielas nepatikšanas ar veselības stāvokli un mirstību no vīrusa. Jo, ja redz, ka viena daļa cilvēku ir neadekvātas bezsmadzeņu būtnes - pret tādiem ir jārīkojas ar ļoti drastiskiem izolēšanas un soda mēriem. Pietapauri jau savādāk nesaprot!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas