Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Apdrošinātājs: 70% aktīvās atpūtas cienītāju regulāri gūst dažādas traumas

 Iestājoties siltam laikam, cilvēki izmanto atpūtas iespējas brīvā dabā, tikmēr apmēram 70% aptaujāto aktīvās atpūtas cienītāju atzīst, ka vismaz vienu vai divas reizes gadā gūst dažāda smaguma traumas, savukārt katrs piektais aptaujātais aktīvās atpūtas cienītājs traumas gūst vismaz reizi mēnesī, liecina AS "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) apzinātie dati.

Saskaņā ar BTA statistiku lielākoties tie ir dažāda smaguma sasitumi - 24%, locītavu mežģījumi - 23%, saišu sastiepumi - 20%, atvērtas brūces - 12 % un lūzumi - 11% aptaujāto. Savukārt šā gada maijā un jūnijā par 25% pieaudzis pieteikto apdrošināšanas gadījumu skaits par traumām, kas gūtas, baudot aktīvās atpūtas iespējas - velotūrismu, veikbordu, kaitbordu, sērfingu, ūdens slēpošanu.

"Pēdējo divu gadu laikā saņemto apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaits par šādām traumām ik gadu pieaug par 20%. Traumas gūst gan pieaugušie, gan bērni, krītot no velosipēdiem, skrituļslidām, skeitborda dēļiem. Kāds klients, braucot ar veikborda dēli, neveiksmīgi atsitās pret rampu un plēsa kājas muskuli, vairāki klienti guvuši smadzeņu satricinājumus un lūzumus, braucot ar skrituļslidām," norāda BTA Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktore Iveta Rijniece.

Kritienu vai neveiksmīgu manevru rezultātā aktīvās atpūtas cienītājiem ne mazums rūpju sagādā arī bojātais sporta inventārs. 83% respondentu atzina, ka pēdējo divu gadu laikā neveiksmīgu manevru vai citu apstākļu sakritību dēļ viņu inventārs ir ticis bojāts vai salauzts neatgriezeniski.

BTA ir viena no lielākajām apdrošināšanas atlīdzību izmaksātājām Baltijā. Pērn BTA Baltijas valstīs apdrošināšanas atlīdzībās ik darba dienu izmaksāja vidēji 282 000 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas