Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Apdrošinātājs: Zagļiem ir interese par Volvo pilnpiedziņas vadības blokiem

Pēdējā gada laikā tiek zagti ne tikai Volvo spoguļi un lukturi, bet arī pilnpiedziņas vadības bloki, un tos galvenokārt zog no Volvo XC60 un XC90 modeļiem, liecina If Apdrošināšana saņemtie klientu atlīdzību pieteikumi.

Dažu nedēļu laikā esot saņemti četri KASKO polišu īpašnieku pieteikumi par nozagtiem Volvo pilnpiedziņas vadības blokiem. Visas zādzības notikušas Rīgā - centrā, Imantā, Purvciemā un Miera ielas rajonā. Pilnpiedziņas vadības bloki nakts laikā nozagti divām Volvo XC60 un divām XC90 modeļu automašīnām. Auto īpašniekiem aprēķinātie zaudējumi svārstās no 1000 līdz pat 2700 eiro.

If Apdrošināšana atlīdzību daļas vadītāja Līga Bērziņa zagļu pievēršanos Volvo markas automašīnām skaidro gan ar to, ka Volvo Latvijā ir diezgan populārs auto, gan arī ar pieprasījumu pēc tā detaļām otrreizējā tirgū.

Apdrošinātājs iesaka autoīpašniekiem novietot auto drošākās stāvvietās, kā arī konsultēties autoservisos par iespējām pilnpiedziņas vadības bloku stiprināšanai izmantot, piemēram, nestandarta skrūves.

Pagājušā gada pavasarī un rudenī tika piedzīvots Volvo automašīnu lukturu zādzību bums, kad tika zagti Volvo XC90, XC70, XC60 un S60 modeļu lukturi. Pārsvarā tika apzagti salīdzinoši jauni transportlīdzekļi, par kuriem atkarībā no to izlaiduma gada, lukturu specifikācijas un zādzības laikā nodarītajiem virsbūves bojājumiem, kā arī izsistiem stikliem aprēķināti zaudējumi no 1700 līdz pat 3200 eiro. Tolaik no kopējā nozagto auto lukturu skaita "Volvo" lukturu īpatsvars bija pat 80%.

"Viena no efektīvākajām aizsardzības metodēm pret auto detaļu zādzībām ir to marķēšana un motora pārsega bloķēšanas iekārtas uzstādīšana. Policija periodiski informē, ka tai izdevies noķert kārtējo auto lukturu zagli. Ja lukturi būtu marķēti, īpašnieks tos būtu atguvis," atgādina Bērziņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas