Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar emocionālu uzrunu "Lai tava sirds skan veselīgi!" Mēness aptieka uzsāk sirds mēnesi farmaceitiskajā aprūpē

Mēness aptieka ar emocionālu uzrunu iedzīvotājiem "Lai tava sirds skan veselīgi!" uzsāk farmaceitiskajā aprūpē īpaši aktīvu un plašai iedzīvotāju grupai aktuālu aktivitāšu kopumu sirds veselībai jūnijā un jūlijā.

Kopā ar ārstiem Mēness aptieka plaši informēs sabiedrību par riskiem sirds veselībai, profilakses un ārstēšanas iespējām, izmantojot arī jauniegūtus iedzīvotāju aptaujas datus. Sirds mēneša ietvaros jūnijā un jūlijā būs arī izdevīgi nosacījumi būtisku sirds veselības izmeklējumu veikšanai sadarbībā ar Veselības centru apvienības un Centrālās laboratorijas mediķiem.

Mēness aptiekās ir pieejams plašs un daudzpusīgs kardioloģisko preparātu, kā arī citu aptiekas produktu klāsts sirds veselībai, ko sirds mēneša laikā iedzīvotāji varēs saņemt ar papildu farmaceitiskās aprūpes iespējām, izmantojot izdevīgu plašo Mēness aptiekas piedāvājumu. Rūpējoties par vajadzīgo produktu pieejamību, 180 produktiem sirds veselībai ir īpaši samazinātas cenas*.

"Mēness aptiekas farmaceiti kā vispieejamākie veselības nozares speciālisti tuvākos divus mēnešus vēl intensīvāk pievērsīs uzmanību aptiekas apmeklētājiem, kuri ir riska grupā saslimt ar sirds-asinsvadu (kardiovaskulārajām) slimībām. Vienlaikus turpināsim mūsu uzmanības lokā jau esošo kardiovaskulāro hronisko pacientu farmaceitisko aprūpi, ne tikai izsniedzot ārstēšanai nepieciešamās zāles, bet arī papildus konsultējot par pareizu zāļu lietošanu, kā izvairīties no mijiedarbības ar citām zālēm un pārtiku, kā izvairīties vai mazināt zāļu blaknes, arī skaidrojot paškontroles mērījumu iespējas un tādējādi veicinot pacientu līdzestību," saka farmaceite Ieva Virza.

Lai to paveiktu, farmaceiti stiprinājuši savas prasmes un papildinājuši zināšanas par jaunāko kardioloģijā semināros un konsultācijās ar profesoru, Latvijas kardiologu biedrības vadītāju Andreju Ērgli, Veselības centru apvienības internās medicīnas ārsti Ingu Orleāni un citiem nozares profesionāļiem.

Atgādinājums "Lai tava sirds skan veselīgi!" vēršas pie tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuriem kāda no sirds-asinsvadu slimībām jau izveidojusies un rūpes par sirds veselību ir ikdiena, kas saistīta arī ar medikamentozo terapiju. Tie ir arī Veselība + kartes īpašnieki hipertensijas pacienti, ar kuriem Mēness aptieka farmaceitiem jau ilgāku laiku sniedz paplašinātu farmaceitisko aprūpi. 

Vienlaikus Mēness aptieka vēršas pie plašākas sabiedrības, atgādinot par sirds veselības riskiem jauniem aktīva dzīvesveida piekritējiem un ikdienas stresa skartiem iedzīvotājiem, kuru dzīvesveids var attīstīt riska faktorus sirds un asinsvadu slimībām.

*cenu samazinājums neattiecas uz zālēm

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas