Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar svinīgiem pasākumiem piektdien atzīmēs Zemessardzes 28. gadadienu

Piektdien aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Zemessardzes komandieris pulkvedis Egils Leščinskis piedalīsies Zemessardzes 28. gadadienai veltītajos pasākumos Kuldīgā un Oskara Kalpaka muzejā un piemiņas vietā Airītes, Saldus novadā. Svētku pasākumus aicināts apmeklēt arī ikviens iedzīvotājs.

Zemessardzes 28. gadadienai veltītajos pasākumos Latvijā piedalīsies arī Igaunijas Zemessardzes (Kaitseliit) komandieris brigādes ģenerālis Riho Uhtegi un Lietuvas Zemessardzes (KASP) komandieris pulkvedis Dainius Pašvenskas.  

Pasākumu programma 23. augusta rītā sāksies plkst. 10.00 ar Zemessardzes 28. gadadienai veltītu svētbrīdi Kuldīgas Svētās Annas evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kura laikā tiks iesvētīts Kalpaka bataljona Latvijas Neatkarības rotas karogs. Svētbrīdī muzicēs Zemessardzes orķestris un vokālā grupa Karameles

No plkst. 12.00 līdz 14.00 Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes štāba un Zemessardzes 45. kaujas nodrošinājuma bataljona teritorijā Ventspils ielā 102, Kuldīgā, varēs vērot videoprojekciju Ieskats Zemessardzes dibināšanas pirmsākumos, kura tapusi sadarbībā ar Kuldīgas novada muzeju. Tāpat pasākuma laikā varēs apskatīt militārās tehnikas izstādi un nobaudīt lauka virtuvē gatavotas pusdienas.  

Savukārt plkst. 13.00 Kalpaka muzejā un piemiņas vietā Airītes zvērestu dos jaunie zemessargi un Zemessardzes 4. Kurzemes brigādei tiks nodots iesvētītais Kalpaka bataljona Latvijas Neatkarības rotas karogs. Tāpat par sasniegumiem dienestā tiks apbalvoti Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes karavīri, zemessargi un Zemessardzes veterāni. 

23. augustā visā Latvijā jau tradicionāli norisināsies arī zibakcija Esmu zemessargs, kuras laikā zemessargi ir aicināti ierasties darba vietā kaujas formas tērpos, demonstrējot, cik daudz Latvijā ir zemessargu un radot svētku sajūtu Zemessardzes 28. gadadienā. 

Mirkļa birka (tēmturis), komunicējot sociālās saziņas tīklos: #esmuzemessargs. Mirkļa birka, komunicējot sociālās saziņas tīklos par Zemessardzes 28. gadadienu: #Zemessardzei28. 

Zemessardzē uzņem Latvijas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem. Informācija par prasībām uzņemšanai Zemessardzē ir atrodama Zemessardzes mājaslapas sadaļā – Pievienojies.

Lai vienkāršotu pieteikšanos dienestam Zemessardzē un veicinātu atgriezenisko saiti ar iedzīvotājiem, darbu sācis arī Zemessardzes vienotais diennakts tālruņa numurs – 1811.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas