Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Arī šogad tiek prognozēti lieli pali

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) arī šopavasar prognozē plašus palus - līdzīgi kā iepriekšējos divos gados.

Valsts rietumu pusē, īpaši Kurzemes un Zemgales dienvidu daļas upēs, jau šīs nedēļas otrajā pusē gaidāma samērā strauja ūdens līmeņa paaugstināšanās, kam sekos līmeņa svārstības līdz marta sākumam.

Vēl straujāku ūdens līmeņa paaugstināšanos, kā arī ledus iešanu Kurzemes un Zemgales upēs LVĢMC hidrologi prognozē pēc 5.marta.

Latvijas austrumu un centrālās daļas upēs ūdens līmenis tuvākajā nedēļā paaugstināsies samērā lēni un pakāpeniski, straujāka līmeņa celšanās iespējama pēc 5.marta, savukārt ledus iešana varētu sākties marta vidū.

Tā kā ledus upēs ir biezs, ledus iešanas laikā daudzviet iespējama ledus sastrēgumu veidošanās un zemāko palieņu applūšana, brīdina LVĢMC speciālisti. Precīzas prognozes pagaidām nav iespējamas, jo ledus iešana un varbūtējo teritoriju applūšana būs atkarīga gan no gaisa temperatūras, gan nokrišņu daudzuma.

Pašreizējās ilgtermiņa laika prognozes liecina, ka tuvākajās četrās nedēļās gaisa temperatūra būs caurmērā vienu līdz trīs grādus virs normas. Savukārt nokrišņu daudzums šonedēļ būs vismaz divreiz lielāks par normu.
Jau ziņots, ka ezerus un upes vietām sedz vairāk nekā pusmetru bieza ledus kārta. 20.februārī ledus biezums Daugavā Krievijas un Baltkrievijas teritorijā bija 28-51 centimetrs (cm), bet Latvijā posmā no Baltkrievijas robežas līdz Pļaviņām - 28-55 cm. Aiviekstes augštecē ledus biezums pirmdien bija 45 cm, Gaujā - 41-48 cm, Lielupē - 31-45 cm, bet Ogres un Ventas lejtecē - 51 cm.

Sinoptiķi brīdina, ka šīs nedēļas vidū, it īpaši ceturtdien, Latvijā daudz līs un snigs, vietām gaidāms arī stiprs sniegputenis un pat vētra. Lietus un kūstošā sniega ūdeņi daudzviet veidos lielas peļķes. Nav izslēgta iespēja, ka līdz ar strauju ūdens līmeņa paaugstināšanos dažās Kurzemes un mazākajās Zemgales upēs jau šonedēļ sakustēsies ledus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas