Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

BTA atlīdzībās par cietušiem īpašumiem šogad izmaksājusi jau 2,8 milj. latu

Šā gada pirmajā pusgadā apdrošināšanas sabiedrība _BTA Insurance Company _SE īpašuma apdrošināšanā par uguns un dabas stihiju nodarītajiem postījumiem atlīdzībās izmaksājusi 2,53 miljonus latu un vēl gandrīz 50 000 latu par gadījumiem, kad īpašums cietis no citiem riskiem, portālu Diena.lv informēja uzņēmumā.

Jūlijā īpašuma apdrošināšanā BTA Latvijā saņēma 137 atlīdzību pieteikumus un izmaksāja 150 000 latu apdrošināšanas atlīdzībās, taču augustā izmaksāti 69 000 lati par cietušiem īpašumiem Latvijā. Lielākā daļa no visiem saņemtajiem pieteikumiem saistīti ar dabas stihiju – zibens, vētras un lietusgāžu – izraisītiem bojājumiem.

Pirmajos divos vasaras mēnešos - jūnijā un jūlijā - BTA izmaksāja šogad lielākās apdrošināšanas atlīdzības īpašuma apdrošināšanā. 80 000 latu tika izmaksāti par ugunsgrēka nodarītajiem bojājumiem īpašumā Arkādijas, kas atrodas Burtnieku pagastā, savukārt 50 000 latu – Pāvilostā nodegušā viesu nama Āķagals īpašniekiem. 50 000 latu lielo avansa maksājumu BTA veica jau četras dienas pēc ugunsgrēka. Kad tiks sastādīta kopējā tāme zaudējumu novēršanai, BTA veiks arī atlikušo maksājumu, lai segtu visus īpašuma atjaunošanas darbus.

Jūlijā otra lielākā atlīdzība - 20 746 latu apmērā, tika izmaksāta Grobiņas pagastā, un to saņēma māju Zemītes īpašnieki par ugunsgrēku, kura iemesls bija elektrisko vadu vājš kontakts, kā rezultātā elektrības vadi uzkarsa līdz aizdegšanās temperatūrai. Augustā lielākā izmaksātā atlīdzība, arī par ugunsgrēku lauku mājās, bija 17 145 lati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas