Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Četru dienu laikā ugunsgrēkos desmit bojāgājušie

Neraugoties uz pēdējās dienās publiski izplatītajiem atgādinājumiem par ugunsdrošību, īpaši aukstajā laikā, arī aizvadītajā diennaktī liesmas ir atņēmušas dzīvību trim cilvēkiem, bet vēl divi ugunsgrēkos cietuši, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Trešdien plkst. 8.16 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Vangažu ielā Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies 12 stāvu mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka devītā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves mantas pecu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst. 10.05 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 11.10 VUGD saņēma izsaukumu uz Mazā Kalna ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves priekšmeti viena kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 12.45.

Savukārt plkst. 21.47 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Pilskalnes ielu Ilūkstē, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka pa otrā stāva logiem nāk dūmi un tajā deg dīvāns un grīdas pārsegums četru kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas evakuēja 10 cilvēkus. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 23.52.

Jau ziņots, ka arī trīs iepriekšējās dienās ugunsgrēkos gāja bojā cilvēki - otrdien četri, pirmdien divi, bet svētdien viens.

VUGD mudina ikvienu īpaši piedomāt un parūpēties par savu un līdzcilvēku drošību, neaizmirstot par ugunsdrošību. Vēršam līdzcilvēku uzmanību, ka lielu daļu no traģiskajām varēja novērst, ja cilvēki rīkotos atbildīgi un ievērotu elementāras ugunsdrošības prasības, kā piemēram, nesmēķētu gultā, pie krāsns nenovietotu degtspējīgus priekšmetus vai mēbeles, nelietotu bojātas krāsnis un savos mājokļos ierīkotu dūmu detektorus.

Aizvadītajā diennaktī valstī kopumā reģistrēti 22 ugunsgrēki, no tiem desmit dzēsti novados, desmit Rīgā, bet divi citās pilsētās.

Trešdien VUGD darbinieki veikuši arī 14 glābšanas darbus - septiņus novados un septiņus Rīgā.

Kopš gada sākuma valstī reģistrēti 346 ugunsgrēki, tajos cietuši 22, bet gājuši bojā desmit cilvēki, liecina VUGD statistika.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas