Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Daudzi trekno gadu būvobjekti iestrēguši

Lai gan ekonomiskā krīze Latvijā teorētiski ir beigusies, tomēr lielā daļā būvniecības nozares tā vēl joprojām turpinās. Par to liecina "iesaldētie" būvobjekti - daudzdzīvokļu māju un tirdzniecības kompleksi, viesnīcas un pazemes autostāvvietas -, kurus sāka būvēt tā sauktajos treknajos gados, bet tagad to īstenošana ir pārtraukta, un daudzos gadījumos nav zināms, kad tā atsāksies.

Viens no šādiem "iesaldētiem" būvniecības objektiem ir daudzfunkcionāls ēku komplekss Rīgā, Stacijas laukumā 1, bijušās Latvijas pasta ēkas vietā. Jaunā tirdzniecības un biroju centra plānošana šajā vietā tika sākta jau 2010.gadā, taču celtniecības darbi vēl aizvien nav sākušies.Saskaņā ar zemes nomnieka AS Linstow Center Management sniegto informāciju būvniecības uzsākšanas termiņi pagaidām vēl nav zināmi. Kā Dienu informēja Linstow Center Management valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds, plānotais objekts vēl joprojām ir plānošanas un apstiprināšanas stadijā un šobrīd tiek izstrādāts tā tehniskais projekts. Kā uzsvēra F.Gronvolds, ēku kompleksa būvniecības uzsākšana un investīciju apjoms ir cieši saistīts ar situāciju nekustamā īpašuma tirgū un ekonomikā kopumā. Līdz ar to nosaukt kaut aptuvenus būvniecības uzsākšanas termiņus F.Gronvolds atteicās.Saskaņā ar Rīgas būvvaldes Dienai sniegto informāciju visvairāk būvniecības objektu tika iesaldēti ekonomiskās krīzes laikā 2009. un 2010.gadā. Daļā objektu būvniecība ir atsākta, taču 18 lielos objektos tā joprojām ir apturēta. Starp apturētajiem būvobjektiem ir daudzdzīvokļu māja Rīgā, Strēlnieku ielā, A.Čaka ielā, Lielirbes ielā, viesnīca Nordic Hotels Jēkaba ielā, kā arī Da Vinci darījumu ēka un daudzstāvu dzīvojamais nams Balasta dambī.Visu rakstu lasiet trešdien, 25.septembrī, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas