Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Dombrovskis

Īstermiņa uzdevumi valdībai tagad ir nepieciešamība pabeigt visus darbus, kas saistīti ar Zolitūdes traģēdiju, tai skaitā jāpabeidz izmeklēšana, jānodrošina, lai vainīgās amatpersonas stātos tiesas priekšā, jāsniedz viss atbalsts tiesībsargājošajām institūcijām un jānodrošina palīdzība cietušajiem, trešdienas vakarā intervijā LNT uzsvēra Dombrovskis.

"Šie ir tie īstermiņa darbi," piebilda demisionējušais premjers, uzsverot, ka laikā, kad vēl pildīs valdības vadītāja pienākumus, pie šiem darbiem arī turpinās strādāt.

Savukārt, runājot par to, kas valdībai būtu jāveic saistībā ar valsts attīstību ilgtermiņā, viņš norādīja: "Manuprāt, būtiskie jautājumi ir saistīti ar stabilas valsts ekonomiskās attīstības nodrošināšanu, ar valsts konkurētspējas jautājumiem, tie ir jautājumi arī par nabadzības un sociālās nevienlīdzības mazināšanu, demogrāfijas situācijas uzlabošanu un, neapšaubāmi, par tiesiskuma nostiprināšanu valstī. Tās būtu tās prioritātes, ko es no savas puses varētu nosaukt."

Dombrovskis arī pateicās iedzīvotājiem par atbalstu, ko jutis "visu šo gadu garumā, īpaši tajā grūtajā posmā, kad mēs pārvarējām finanšu un ekonomisko krīzi". "Bet patreiz šo lēmumu [atkāpties] es esmu pieņēmis," viņš piebilda.

Atbildot uz jautājumu, vai viņa demisija nav tomēr saistīta ar attiecībām koalīcijā, demisionējušais premjers atzina, ka koalīcijas attiecības ir pietiekami sarežģītas jau vairākus mēnešus, "lai neteiktu, ka divus gadus, kopš šī koalīcija tika izveidota". "Tā kā - šajā gadījumā tomēr šis lēmums ir saistīts ar traģēdiju, es domāju, koalīcijas jautājumi te tiešām ir sekundāri."

Dombrovskis arī vairākkārt uzsvēra, ka jaunajai valdībai jābūt skaidram Saeimas vairākuma atbalstam, jo parlamenta balsojumi patlaban ir pietiekami neskaidri.

Turpretī, atbildot uz jautājumu, vai arī nākamajam premjeram būtu jānāk no viņa pārstāvētās Vienotības, Dombrovskis norādīja: "Vienotībai noteikti būs savs premjera amata kandidāts, bet lēmums par premjera kandidāta izvirzīšanu ir valsts prezidenta rokās. (..) Šo lēmumu, visticamāk, pieņems prezidents, izvērtējot politisko partiju konsultāciju rezultātā piedāvātos premjera kandidātus."

Patlaban Vienotībai sava kandidāta vēl neesot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas