Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dumpis: Realitātē Covid-19 inficēto varētu būt trīs reizes vairāk, nekā rāda statistika

Realitātē Covid-19 inficēto varētu būt trīs reizes vairāk, nekā rāda statistika, šorīt intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes pieļāva Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas infektologs un Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis.

Vērtējot epidemioloģisko situāciju, eksperts pauda, ka jauno inficēto skaits katru dienu atkarīgs tostarp no laboratoriju kapacitātes, taču, Dumpja ieskatā, vēl vismaz nedēļu var gatavoties un sagaidīt turpmāku inficēto skaita pieaugumu.

Speciālists uzsvēra, ka saslimušo viennozīmīgi ir vairāk, nekā ikdienā uzrāda statistika. "Domāju, ka trīsreiz vairāk varētu būt saslimušo," pieļāva Dumpis, piebilstot, ka virknei iedzīvotāju slimība norit vai nu ļoti viegli, vai asipmtomātiski. "Epidēmijas apjoms patlaban ir milzīgs," secinājis Dumpis.

Viņš uzsvēra, ka vakcinācijas process sabiedrībā patlaban faktiski apstājies, jo cilvēki, iespējams, domājot, ka viss beigsies. "Nekas te nebeigsies, un balstvakcinācija ir pat obligāta virknei iedzīvotāju grupu, kam ir risks smagi saslimt," norādīja Dumpis.

Infektologs akcentēja, ka patlaban ir svarīgi vakcinēties - gan primāri, gan balstvakcinējoties. Viņš arī uzsvēra, ka omikronam specifiski izstrādātās vakcīnas varētu nebūt nepieciešamas, jo tad, kad tās būs gatavas un lietojamas, omikrona vilnis būs beidzies. Dumpis pieļāva, ka rudenī gan būtu nepieciešama polivalentā vakcīna, kas satur vairākus vīrusa variantus.

Kā ziņots, trešdien Latvijā konstatēti 9087 jauni Covid-19 gadījumi un saņemtas ziņas par 18 inficētu personu nāvi, līdz ar to otro dienu pēc kārtas jauno Covid-19 gadījumu skaits valstī pārsniedzis 9000, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

Divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs ir palielinājies no 3239,9 līdz 3584,4 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas