Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Elektroenerģijas cena pagājušajā nedēļā Latvijā samazinājās par 10%

Elektroenerģijas cena pagājušajā nedēļā Latvijā samazinājās vidēji par 10% un bija 151,6 eiro par megavatstundu (MWh), aģentūru LETA informēja a/s Latvenergo pārstāvji.

Tāda pati elektrības cena bija arī Lietuvā, kur cena tāpat sarukusi par 10%, savukārt Igaunijā novērots elektroenerģijas cenas pieaugums par 5%, sasniedzot 145,83 eiro par MWh.

Pagājušajā nedēļā "Nord Pool" sistēmas cena pieauga par 7% - līdz 136,47 eiro par MWh.

"Nord Pool" sistēmas cenas pieaugumu galvenokārt noteica augsts svārstīgums energoresursu tirgū, turklāt vēja elektrostaciju izstrāde Ziemeļvalstīs samazinājās par 1%. Tajā pašā laikā Baltijā vēja elektrostaciju izstrāde kāpa par 89%, salīdzinot ar nedēļu iepriekš, turklāt siltāku laika apstākļu rezultātā elektroenerģijas patēriņš samazinājās par 4%, sekmējot Baltijas reģiona mērenu cenas samazinājumu.

Pagājušajā nedēļā "Nord Pool" reģionā elektroenerģijas patēriņš kritās līdz 8146 gigavatstundām (GWh), bet izstrādes apmēri samazinājās līdz 8913 GWh.

Baltijas valstīs kopējais elektroenerģijas patēriņš, salīdzinot ar nedēļu iepriekš, saruka par 4% - līdz 547 GWh. Latvijā kopā tika patērētas 138 GWh elektroenerģijas, kas ir par 3% mazāk nekā nedēļu iepriekš, Igaunijā elektroenerģijas patēriņš samazinājās par 3% - līdz 162 GWh, bet Lietuvā kritās par 5% un bija 247 GWh.

Baltijā kopējā elektroenerģijas izstrāde samazinājās par 2% - līdz 316 GWh. Latvijā elektroenerģijas izstrāde pieauga par 9% - līdz 87 GWh, tikmēr Igaunijā ražošanas apmēri kritās par 9% - līdz 138 GWh, savukārt Lietuvā elektroenerģijas izstrāde bija 91 GWh apmērā, kas bija par 1% vairāk nekā iepriekšējā nedēļā.

Pagājušajā nedēļā izstrādes apmērs pret patēriņu Latvijā bija 63%, Igaunijā - 85%, bet Lietuvā - 37%. Baltijas valstīs tika saražoti 58% no reģionā patērētā elektroenerģijas daudzuma.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas