Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

FOTO: LNB krājuma miljoni veiksmīgi pārvesti uz Gaismas pili

Pagājušajā piektdienā Gaismas pils plauktos tika ieliktas pēdējās grāmatas un atvesti pēdējie materiāli no visām piecām Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkām, ceturtdien žurnālistiem paziņoja LNB direktors Andris Vilks.

LNB krājuma pārvešana uz Gaismas pili sākās 2014.gada 14. aprīli. Mērķis bija pārvest vairāk nekā 3 miljonus krājuma vienību, atbrīvojot piecas bibliotēkas vēsturiskās ēkas - Jēkaba ielā 6/8, Anglikāņu ielā 5, Krišjāņa Barona ielā 14, Krišjāņa Barona ielā 3 un Tērbatas ielā 75. Kopējais LNB krājuma apjoms ir aptuveni 4,1 miljons vienību. Lasītavu brīvpieejas plauktos izvietoti 350 000 krājuma vienību.

"To visu [pārvākšanos] vēl daudz sarežģītāku padarīja apstāklis, ka mēs vēlējāmies, un mums arī izdevās, visu pārvākšanās laiku nepārtraukt bibliotēkas pakalpojumus, nevienu dienu bibliotēka nebija slēgta," sacīja Vilks, paužot prieku arī par to, ka krājums uz jauno LNB ēku pārvestas divas nedēļas ātrāk, kā tas sākotnēji bija paredzēts.

Pārvešanas procesu, veica 12 cilvēku komanda, un tas ilga aptuveni 150 darba dienas. Kopumā pārvesta 261 krava. Krājuma pārvešanas līgumcena 221 028, 12 EUR (bez PVN).  

"Esmu gandarīts, ka partneri un bibliotēkas kolēģi tiešām šo projektu ir veikuši, manā izpratnē - precīzi un ar ļoti labu loģistiku," teica LNB direktors, uzslavējot arī kompāniju FF International, kurai bija uzticēta grāmatu pārvešana, par augsto kultūru un labvēlīgo attieksmi pret grāmatām, laikrakstiem, žurnāliem un citiem materiāliem, kuri glabājas LNB krātuvēs. Vilkam piekrita arī Galvenās krātuves vadītāja Anita Arājuma, kura atbildēja tieši grāmatu pārvēšanas plānošanu un koordinēšanu - pārvadātāji pret grāmatām izturējušies ar cieņu un rūpību, tādejādi procesā nav sabojāts vai zaudēts neviens no krājums materiāliem.

Krātuvēs grāmatas glabājas +20, +21 grāda temperatūrā. Telpā tiek nodrošināts 40% mitruma līmenis. 

Kā jau ziņots, bibliotēkas vecās ēkas plānots, vai nu nodot to īpašnieku rīcībā, vai arī izmantot valsts, kā arī privātā sektora darbam, informēja LNB sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas