Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Galvaspilsētā valdošās partijas sabiedrotie startēs vairāk nekā 15 pašvaldībās

Partija Gods kalpot mūsu Latvijai februāra beigās atzīmēja savu pirmo gadadienu. Sestdien kongresā tā pieteica startu pašvaldību vēlēšanās ar vairākiem pieredzējušiem sarakstu līderiem, kuri šo rūdījumu guvuši citos politiskajos spēkos. Jūnijā gaidāmajās vēlēšanās partija iesniegs kandidātu sarakstus vairāk nekā 15 pašvaldībās – arī lielajās pilsētās Daugavpilī, Jūrmalā un Jēkabpilī. Tā palielinās konkurenci arī Ķekavas novadā, kur tāpat kā iepriekš paredzams ļoti liels sarakstu skaits.

Partijas Gods kalpot mūsu Latvijai saknes ir meklējamas Rīgas domē valdošajā Gods kalpot Rīgai, kas vēlējās paplašināt darbību visā Latvijā, bet ar šādu nosaukumu tai nebūtu viegli pārliecināt vēlētājus reģionos. Tāpēc pērn tika nodibināta partija ar līdzīgu nosaukumu. Tās līderis ir uzņēmuma Rīgas satiksme valdes loceklis Andrejs Požarnovs, kura politiskā darbība sākās 90. gadu vidū apvienībā Tēvzemei un brīvībai/LNNK. Videouzrunā sagatavotā apsveikumā cerību, ka abi politiskie spēki būs sabiedrotie, izteica arī Gods kalpot Rīgai priekšsēdis Rīgas vicemērs Andris Ameriks. Vairāki viņa vadītās partijas biedri startēs vēlēšanās ārpus Rīgas arī no Gods kalpot mūsu Latvijai. Amerika vadītais spēks domē strādā kopā ar Saskaņu

Uzrunājot kongresa delegātus, Požarnovs informēja, ka partijā esot jau vairāk nekā 500 biedru. Jūrmalas domes vēlēšanās saraksta līderis būs ārsts Jānis Sokolovs, kurš esot arī uzaudzis Jūrmalā. Viņa komandā ir vairāki jūrmalniekiem pazīstami cilvēki – bijušais Dzintaru koncertzāles valdes priekšsēdis Andrejs Kondratjuks, žurnāliste Natālija Ābola, kā arī jurists Igors Dreija, kurš ir bijis Jūrmalas domes deputāts. Vairāk nekā pirms desmit gadiem viņa vārds parādījās arī saistībā ar skandālu par iespējamo balsu pirkšanu, taču aizdomas neapstiprinājās, un viņš pieprasīja kompensāciju par nodarīto morālo kaitējumu, liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija.

Daugavpils domes vēlēšanās partijas sarakstā ar pirmo numuru būs Rita Strode, kura jau ir vadījusi pilsētas pašvaldību. No partiju apvienības Par labu Latviju viņu ievēlēja arī 10. Saeimā. Tagad Daugavpils domē Strode pārstāv Attīstības partiju. Kopā ar viņu uz kongresu bija atbraukuši vēl divi daugavpiliešiem pazīstami politiķi – Vitālijs Aizbalts un Ivars Šķinčs, – kuri arī kandidēs vēlēšanās. Savukārt Jēkabpilī komandas līderis būs domes priekšsēža vietnieks Aivars Kraps, kurš ievēlēts no Vienotības. Sākoties nesaskaņām partijas nodaļā, ne bez tās biedru ziņas drīz pēc vēlēšanām medijos nonāca informācija, ka Kraps ir atradies sabiedriskā vietā deputāta statusam neatbilstošā izskatā. Partiju viņam nācās atstāt, taču pašvaldībā valdošie spēki deva iespēju politiķim turpināt darbu domes vadībā.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena pirmdienas, 6.marta, numurā!

Top komentāri

patiesais partijas nosaukums
p
Gods kalpot naudai!
Tereze
T
Ku- ku, idioti, dauni, ko jus ka badigi hiensuni raujaties pie varas silem, ja jau Dzemma Skulme ar savu lieo pensiju, 800 eiro /menesi, nespej nomaksat zemes nodokli par savu nekustamo ipasumu???
Ēdelweiss
Ē
Politmafijas klans Gods Kast Latviju ....kārtēja noziedznieku banda raujas pie nodoklu maksataju naudas lai leģitīmi varetu apzagt un aplaupīt bernus un pensionarus !!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas