Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Grišins: Covid-19 krīzes laikā valstī mazinājies noziedzības līmenis

Patlaban jaunā koronavīrusa izraisītās krīzes rezultātā valstī ir krities noziedzības līmenis, taču var prognozēt, ka pēc kāda laika noziegumu skaits palielināsies, otrdien žurnālistiem sacīja Valsts policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs Andrejs Grišins.

Viņš skaidroja, ka kopš ārkārtējās situācijas noteikšanas samazinājušies ekonomiskie procesi un arī sabiedriskā dzīve vairs nav aktīva. Tā rezultātā noziegumu skaits ir samazinājies.

Tomēr, neskatoties uz ārkārtējo situāciju, policija turpina veikt kriminālizlūkošanu internetā un ikdienas dzīvē. "Nenoliedzami, ka pēc kāda laika mēs prognozējam nozieguma skaita palielināšanos. Mēs esam tam gatavi, jo Kriminālpolicija un operatīvie darbinieki turpina strādāt un ir gatavi reaģēt," uzsvēra Grišins.

Lai arī kopumā noziedzība mazinājusies, patlaban vērojams neliels pieaugums dažādām noziedzīgām izpausmēm internetā, piemēram, viltus ziņu radīšana vai viedokļu paušana, kas robežojas ar necieņu vai naida kurināšanu. Policija saņemto informāciju izvērtē un nepieciešamības gadījumā sāk kriminālprocesu.

Tāpat internetā ir daudz vietņu, kuras piesaista ar virsrakstiem un jaunāko informāciju par vīrusa izplatību vai citu ar to saistītu informāciju. Šo vietņu apmeklēšana var likt atkārtoti ievadīt sociālo tīklu paroles, tādējādi tās nozogot un piekļūstot personīgai informācijai.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūra LETA noskaidroja, ka par viltus ziņām Covid-19 krīzes laikā neviens kriminālprocess vēl nav sākts.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Top komentāri

swedbank
s
Palielinājusies diršana. Bandīti atmazgā netīru piķi un Saeimā zog kā izsalkušas cūkas pie siles.
Dima
D
Kamēr ir ko est
Kalnmeijers pret Velšu
K
Tiesā Grišins.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas