Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Iedzīvotāji varēs atgūt naudu par biļetēm uz pasākumiem, ja tos nevar apmeklēt epidemioloģiskās drošības prasību dēļ

Saeimas deputāti šodien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, kas paredz atmaksāt iedzīvotājiem naudu par biļetēm uz pasākumiem, ja noteikto epidemioloģiskās drošības prasību dēļ personas tos nevar apmeklēt.

Grozījumus izstrādāja parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, kura lūdza atzīt to par atbildīgo komisiju, kā arī rosināja parlamentu izskatīt piedāvātās izmaiņas pirmajā lasījumā tajā pat Saeimas sēdē bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā. Saeima šodien sēdes laikā to arī izdarīja.

Rosinātās likuma izmaiņas paredz tiesības skatītājiem atgūt naudu par iegādātajām biļetēm uz kultūras pasākumiem, ja pasākuma organizators ir mainījis iepriekš pārdošanā izliktā pasākuma norises noteikumus un noteicis tādas epidemioloģiskās drošības prasības, kas liedz pasākumu apmeklēt tādēļ, ka personai nav derīga Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāta. Plānots, ka pakalpojuma sniedzējs naudu par iegādāto biļeti uz pasākumiem, kas bija izlikti pārdošanai līdz šī gada 15.jūnijam, atmaksās līdz šī gada 31.oktobrim.

Kā aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, visi tie kultūras pasākumu apmeklētāji, kuri pasākumus nevarēs apmeklēt tādēļ, ka veiktā Covid-19 testa rezultāts izrādīsies pozitīvs, nevis negatīvs, neapmeklēto kultūras pasākumu biļešu naudas atmaksu varēs pieteikt līdz 31.decembrim.

Savukārt nauda par biļetēm uz pasākumiem, kas izlikti pārdošanai pēc šī gada 15.jūnija, ja personai 48 stundas pirms pasākuma vai pasākuma norises dienā ir pozitīvs Covid-19 testa rezultāts, pasākuma organizatoriem būs jāizmaksā 30 dienu laikā pēc pasākuma norises, paredz grozījumi.

Tāpat grozījumi paredz, ka pasākumu apmeklētāji varēs atgūt naudu par biļetēm, ja viņi nevarēs apmeklēt iepriekš pārdošanā izlikto pasākumu, ko organizatori pārcēluši uz citu laiku. Pakalpojuma sniedzējam biļešu nauda pēc personas pieprasījuma būs jāatmaksā termiņā, kas nav ilgāks par sešiem mēnešiem pēc attiecīgo ierobežojumu atcelšanas dienas.

Šī gada maija beigās Ministru kabinets noteica, ka no 15.jūnija pasākumus ir tiesīgas apmeklēt tikai vakcinētas un testētas personas.

Likuma grozījumi rosināti, lai nodrošinātu iedzīvotāju tiesības atgūt naudu par iegādātajām biļetēm uz pasākumiem, kurus tie nevar apmeklēt noteikto ierobežojumu dēļ, jo nav paspējuši vai nav varējuši saņemt vakcīnu vai arī citu iemeslu dēļ nav vakcinējušies, kā arī nav izslimojuši Covid-19, teikts pieņemto grozījumu anotācijā.

Savukārt KM pārstāve Kokale norādīja, ka kultūras pasākumu rīkotājiem no valsts budžeta līdzekļiem caur Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogrammu tiks kompensēta skatītājiem atmaksātā biļešu nauda 80% apmērā, lai pasākuma rīkotājs būtu pasargāts no zaudējumiem neparedzētu apstākļu dēļ.

KM iepriekš norādīja, ka atbalsts Covid-19 krīzes ietekmētajiem kultūras pasākumu rīkotājiem VKKF mērķprogrammā "Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija" būs pieejams līdz 31.decembrim, un tā īstenošanai rezervēts finansējums, kas nepārsniedz 2,1 miljonu eiro.

Finansējums tiek piešķirts pēc katrai mērķprogrammas kārtai iesniegto pieteikumu izvērtēšanas VKKF. Pirmajās trīs mērķprogrammas kārtās kultūras pasākumu rīkotājiem jau atmaksāti 1,6 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas