Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Igaunijā ministrijas pārcelšanas pieredze veiksmīga

Kamēr Latvijā par iespēju izvietot kādu no ministrijām ārpus galvaspilsētas tiek runāts tikai idejas līmenī, Igaunijā jau no 2001. gada Izglītības un zinātnes ministrija atrodas Tartu, nevis galvaspilsētā Tallinā. Kaimiņvalstī uzskata, ka šāds risinājums ir izdevīgs un sekmē reģiona attīstību.

Tieši atsaucoties uz Igaunijas piemēru, Latvijā izskanējusi doma Kultūras ministriju (KM) pārcelt uz Cēsīm, kā galveno minot to pašu argumentu - tas varētu sekmēt reģiona attīstību. Ideja gan nav guvusi lielu atbalstu, tostarp arī valdības vadītāja Laimdota Straujuma (Vienotība) uzsvērusi, ka neuzskata to par tuvākajā laikā īstenojamu ieceri. Tāpat ne visi Igaunijas piemēru uzskata par veiksmīgu. Tomēr pašā Igaunijā Izglītības ministrijas atrašanās Tartu, galvaspilsētā atstājot vien biroju, tiek vērtēts kā ekonomiski izdevīgs risinājums, ko nav plānots mainīt.

Igaunijas Izglītības un zinātnes ministrijas administrācijas vadītājs Jāns Laidmets Dienai pastāstīja, ka lēmums par ministrijas pārcelšanu uz Tartu pieņemts, lai sekmētu konkrētā reģiona attīstību. Tāpat lēmumu ietekmējis fakts, ka Tallinā ministrija bija izvietota trīs ēkās, bet Tartu bija iespēja atrasties vienuviet, kas ir ekonomiski izdevīgāk. Pats pārcelšanās process neesot bijis sarežģīts. Sagatavošanās darbi uzsākti pusotru gadu iepriekš, un izveidota īpaša cilvēku komanda, kas nodrošinājusi procesa virzību. Savukārt pati pārvākšanās ilga tikai vienu nedēļas nogali. Ministrijas pārcelšana uz Tartu nav ietekmējusi arī konkrētā gada budžetu, jo izmaksu segšanai pārdota viena no ministrijas ēkām Tallinā par apmēram 639 116 eiro. Savukārt Tartu ministrijas ēka tiek īrēta.

Visu žurnālistes Annas Bērziņas rakstu Igaunijā ministrijas pārcelšanas pieredze veiksmīga lasiet pirmdienas, 17.februāra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas