Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

Jaunajā mācību gadā 556 izglītības iestādēs skolas solos sēdīsies vairāk nekā 224 000 skolēnu

Jaunajā mācību gadā 481 pašvaldību un 75 privātās izglītības iestādēs 1.-12.klases skolas solos sēdīsies 224 322 skolēni, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) apkopotā informācija.

No viņiem 20 657 skolēni mācības sāks 1.klasē. Dati par izglītojamo skaitu gan var tikt precizēti, kad skolas būs ievadījušas informāciju Valsts izglītības informācijas sistēmā (VIIS).

2024./2025.mācību gadā pašvaldību un privātajās izglītības iestādēs strādās 25 879 pedagogi.
Pedagogu saimei piekto gadu pievienosies arī jauns "Mācītspēks" kurss - 102 topošie skolotāji, kuri izturējuši atlasi šī gada pavasarī un strādās skolās paralēli pedagoģijas studijām izvēlētajā augstskolā. 49% no viņiem mācīs STEM priekšmetus jeb matemātiku, dabaszinātnes un tehnoloģijas jomu.
 
Paralēli darbam skolā studijas otrajā jeb indukcijas gadā turpinās 53 "Mācītspēks" pedagogi ar jau iegūtu skolotāja kvalifikāciju. Viņi apgūs vienu no četrām profesionālās kompetenču pilnveides mācību programmām Latvijas Universitātē - "Klasvadība efektīvai mācību stundai", "Pārmaiņu vadība izglītībā", "Speciālā un iekļaujošā izglītība", "Tehnoloģiju bagātināta mācību procesa organizēšana".
 
Šogad durvis vērs 197 vidusskolas un 30 valsts ģimnāzijas. Tas ir par četrām izglītības iestādēm mazāk nekā gadu iepriekš. Samazinājies arī pašvaldību dibināto pamatskolu skaits - šogad durvis vērs kopumā 224 pamatskolas, kas ir par 30 pamatskolām mazāk nekā 2023./2024.mācību gadā.
Tāpat par septiņām izglītības iestādēm samazinājies sākumskolu skaits - tās šogad ir 29. Savukārt speciālo izglītības iestāžu skaits sarucis par divām, un durvis vērs 37 izglītības iestādes.
IZM provizoriskie dati liecina, ka profesionālajā izglītībā šogad izglītojamo skaits saglabāsies iepriekšējā līmenī - 53 profesionālajās izglītības iestādēs mācīsies ap 28 000 audzēkņu. Mācības pirmajā kursā sāks ap 10 000 audzēkņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas