Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Jūlija otrā dekāde bijusi vēsāka par ilggadīgo normu; vairākkārt pārspēti minimālās temperatūras rekordi

Jūlija otrā dekāde Latvijā bijusi divus grādus vēsāka par ilggadīgo normu, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Laika periods no 10. līdz 20.jūlijam aizritēja ar vidējo gaisa temperatūru +15,1 grāds, kas ir divus grādus zemāka par ilggadīgo normu. Neviens karstuma rekords netika pārspēts. Maksimālā temperatūra otrajā dekādē tika novērota Piedrujā, kad 15. un 18.jūlijā tā sasniedza +24,6 grādus.

Dekādes laikā tika pārspēti vairāki minimālās gaisa temperatūras rekordi - 15.jūlijā Skultē temperatūra nolaidās līdz +6,5 grādu atzīmei. Tajā pašā dienā Ainažos minimālā gaisa temperatūra bija +6,2 grādi. 18.jūlijā minimālās gaisa temperatūras rekords tika fiksēts Liepājā +7,3 grādi. Saules spīdēšanas ilgums dekādes laikā bija mazāks par normu jeb 82% no normas.

Jūlija otrā dekāde izvērtās samērā lietaina. Visā Latvijas teritorijā nokrišņi tika novēroti dekādes sākumā - 11.jūlijā, kad valsts centrālajos un austrumu rajonos daudzviet tika novērots arī pērkona negaiss. Pērkona negaiss daudzviet Latvijā tika novērots arī 17.jūlijā, kad tas tika reģistrēts deviņās novērojumu stacijās, kā arī vietām bija novērojama lielgraudu krusa.

17.jūlijā Alūksnē, kā arī 20.jūlijā Griškānos un Ventspilī diennakts izkritušais nokrišņu daudzums bija lielāks par visas dekādes nokrišņu daudzuma normu. Otrās dekādes nokrišņu summa vidēji Latvijā bija 35,3 milimetri, kas ir 132% no normas.

Dekādes vidējais vēja ātrums bija 2,3 metri sekundē, kas ir par 0,4 metriem sekundē mazāks par normu. 11.jūlijā Saldū maksimālās vēja brāzmas sasniedza 15 metrus sekundē. Visstiprākās vēja brāzmas - 20 metri sekundē - tika novērotas 17.jūlijā Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas