Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Labāk piesprādzēties

Vai taisnība, ka reizēm labāk nepiesprādzēties? Dienas sestdienas numura pētījums bija veltīts satiksmes noteikumu ievērošanas praksei Latvijas Republikā, labajiem un nelabajiem autovadītāju paradumiem, dažādiem šoferu mītiem un policijas atbildēm uz tiem.

Labāk piesprādzēties, saka arī auto drošības skolas speciālisti. Ne tāpēc, ka satiksmes noteikumi to prasa, Ceļu policija soda un drīz vien ar fotoradariem arī ķers nepiesprādzējušos pārkāpējus. Labāk piesprādzēties tāpēc, ka statistika nežēlīgi liecina par to, ka siksna izglābj dzīvību, bet nolaidība un ticēšana šoferu pasaciņām nozīmē nāvi. Tikai 0,00001% gadījumā nepiesprādzēšanās varētu būt bijis pozitīvs faktors, lai autovadītājs izglābtos. Diemžēl Dienas pētījums liecina, ka, neskatoties uz lielajiem sodiem un autovadītāju izglītības līmeņa pieaugumu, aptuveni piektā daļa autovadītāju regulāri nesprādzējas. Vairākas pēdējā laika traģiskās autoavārijas diemžēl atklāj šo bēdīgo patiesību - ieskaitot Vecumnieku traģēdiju, kurā bojā gāja visa ģimene, - būtu piesprādzējušies, iespējams, būtu dzīvi.

Interesanti, ka tie, kuri nesprādzējas, parasti visbiežāk runā pie stūres arī pa mobilo telefonu. Iespējams, tas ir saistīts ne tikai ar izpratnes trūkumu, bet ar pārkāpšanas kultūru vispār. Nav noslēpums, ka daļā sabiedrības ir priekšstats, ka pārkāpt satiksmes noteikumus ir stilīgi, gudri un labi, ja tikai nepieķer.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas