Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvija aicinās EK izstrādāt vienotus principus tūrisma nozarei Covid-19 apstākļos

Latvija aicinās Eiropas Komisiju (EK) izstrādāt vienotus principus tūrisma nozarei Covid-19 apstākļos, teikts otrdien valdībā izskatītajā Ekonomikas ministrijas (EM) ziņojumā par Eiropas Savienības (ES) augsta līmeņa tūrisma ministru neformālajā video konferencē izskatāmajiem jautājumiem.

EM informēja, ka ES Padomes prezidentvalsts Vācija ir nolēmusi sasaukt augsta līmeņa neformālu konferenci, kurā piedalīsies ES par tūrismu atbildīgie ministri, lai dalītos pieredzē par pandēmijas ietekmi uz tūrisma nozari un apspriestu tūrisma politikas problēmas un lēmumus, kas jāpieņem nākotnē.

"Vācija, uzņemoties ES Padomes prezidentūru, vēlas pievērst pastiprinātu uzmanību vīrusa Covid-19 pandēmijas izraisītajai ietekmei tūrisma nozarē ES. Uzsverot, ka pašlaik Eiropā tiek konstatēti arvien vairāk jaunu inficēšanās gadījumu, Vācija vēlas kopīgi rast risinājumus, kā vislabāk turpināt nozares atdzīvināšanas procesu un izveidot noturīgāku tūrisma nozari," pauda ministrijā.

No EM sniegtās informācijas, Latvija videokonferences ietvaros plāno informēt par kritisko situāciju visos tūrisma sektoros Latvijā.

"Latvija uzskata, ka sabiedrības veselība saglabājas kā prioritāte, vienlaikus tiecoties uz sabalansētu pieeju, lai nodrošinātu ekonomikas atjaunošanu un Šengenas zonas integritāti.

Tāpat Latvija aicinās EK strādāt pie vienotiem principiem un to piemērošanas prasībām. Latvija vēlas vērst uzmanību uz jautājumiem, kas saistīti ar darbaspēka situāciju tūrisma un saistītajās nozarēs.

Atgriešanās pie iepriekšējā nav iespējama un nozares atgūšanās lielā mērā ir saistīta ar to, cik ātri tās spēs pielāgot biznesa modeļus jaunajai situācijai un jaunajām tirgus vajadzībām. Esošā krīze lielā mērā ir saistīta ar straujām globālā pieprasījuma paradigmas izmaiņām, līdz ar to strukturālie efekti var saglabāties arī pēc krīzes pārvarēšanas," norādīja EM.

Attiecībā uz līdzšinējo Baltijas valstu sadarbību tūrisma jomā Covid-19 apstākļos ministrijā atzina, ka patlaban, lai nodrošinātu transporta un tūrisma nozaru darbības nepārtrauktību un konkurētspēju, Baltijas valstīm būtu jāvienojas par kopīgu pieļaujamo kumulatīvo rādītāju, kad ceļotājiem vajadzētu palikt pašizolācijā, atgriežoties mītnes zemē, kā arī citiem efektīvākiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem, lai veicinātu ekonomisko sadarbību.

Attiecībā uz komunikāciju un informācijas apmaiņu starp ES dalībvalstīm un komunikāciju ar sabiedrību, EM uzsvēra tās nepieciešamību visos līmeņos un norādīja uz savlaicīgumu šādas informācijas sniegšanā.

"Dalībvalstīm ir jāinformē sabiedrība un iesaistītās puses cik āri iespējams pirms vispārējo izmaiņu stāšanos spēkā, taču komersantiem ir nepieciešama pārskatāma prognoze. EM atbalsta vispārējo nosacījumu, ka informācijai jābūt pieejamai vismaz 24 stundas pirms konkrētie mēri stājas spēkā, vienlaikus ārkārtas situācijām saglabājot elastību. EM atbalsta priekšlikumu sistemātiski izmantot Re-Open EU interneta vietni publiskajai komunikācijai," pauda EM.

Latvijas pozīciju septembra beigās gaidāmajā ES augsta līmeņa tūrisma ministru neformālajā video konferencē paudīs EM parlamentārais sekretārs Jurģis Miezainis (KPV LV).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas