Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvija ANO vakcīnu sadales mehānismā nodevusi ap miljonu vakcīnu pret Covid-19

Latvija ANO vakcīnu iegādes un sadales globālā mehānismā Covax ir nodevusi nedaudz vairāk kā miljonu vakcīnu pret Covid-19.

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, Veselības ministrijas (VM) pārstāvji šodien parlamenta Eiropas lietu komisiju informēja, ka Latvija caur Covax mehānismu ir nodevusi 494 321 Janssen vakcīnas devu, 235 800 Astra Zeneca un 273 120 Pfizer vakcīnas devu.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem caur ANO globālo mehānismu pasaules valstis kopumā līdz šā gada janvārim piegādājušas vienu miljardu Covid-19 vakcīnu devu, norādījuši VM pārstāvji.

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda (AP) šodien pēc komisijas sēdes uzsvēra, ka svarīgi ir nodrošināt, lai Eiropas Savienībā (ES) neizmantotās vakcīnas pret Covid-19 droši un laicīgi nonāktu trešās pasaules valstīs, kur tās ir ļoti nepieciešamas, informēja Saeimā.

Tērauda uzsver, ka cīņā ar Covid-19 pandēmiju Eiropa ir pierādījusi spēju sadarboties veselības jautājumos un tas ļāvis nodrošināt vakcīnu pieejamību pietiekamā daudzumā visā ES.

"Ņemot vērā lielos rezerves vakcīnu krājumus dalībvalstīs, tostarp Latvijā, nepieciešams pārskatīt spēkā esošos līgumus un vakcīnu piegādes mehānismu," sacīja komisijas priekšsēdētāja. Eiropas līmenī paredzētas diskusijas par kompensāciju mehānismiem ES līmenī, kas saistīti ar vakcīnu ziedošanu, un sarunām ar ražotājiem par vakcīnu piegāžu pielāgošanu esošajai epidemioloģiskajai situācijai, norāda Saeimā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas