Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijā būtiski aug saslimstība ar Covid-19, kas pamatā izplatās nevakcinēto vidū

Aizvadītās nedēļas laikā, no 6.septembra līdz 12.septembrim, atklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 21,7%, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvis Gints Georgs Muraševs.

Viņš atzīmēja, ka turpinās stacionēto pacientu pieaugums, pagājušajā nedēļā par 35%, stacionārā ārstējas vidēji 218 pacients katru dienu.

No pagājušajā nedēļā atklātajiem Covid-19 gadījumiem 2201 cilvēks nebija vakcinēts pret Covid-19 vai vakcinācijas kursu vēl nebija pabeidzis, kas kopumā ir 82% no visiem aizvadītajā nedēļā saslimušajiem, savukārt 474 cilvēki bija vakcinēti.

Kā atzīmē SPKC, salīdzinot infekcijas izplatības intensitāti uz 100 000 iedzīvotāju vakcinēto un nevakcinēto vai daļēji vakcinēto cilvēku vidū, nevakcinētiem un daļēji vakcinētiem cilvēkiem Latvijā Covid-19 infekcija konstatēta trīs reizes biežāk nekā pilnībā vakcinētiem.

No visiem veiktajiem 192 478 testiem 79% bija saistīti ar izglītības iestāžu skriningu, bet 21% jeb 51 058 testi veikti pārējiem iedzīvotājiem. No pozitīvajiem Covid-19 gadījumiem 13% jeb 351 inficētais bija saistīti ar izglītības iestāžu skriningu, bet 87% jeb 2324 inficētie atklāti pārējā sabiedrības daļā.

No visiem skriningā atklātajiem inficētajiem 60% epidemiologu aptaujas laikā atklāja, ka ir novēroti saslimšanas simptomi. Vidēji dienā tika veikti 34 805 testi un dienā atklāti vidēji 382 jauni gadījumi.

SPKC pārstāvis uzsvēra, ka turpinās pieaugums Covid-19 jaunatklāto gadījumu skaitam bērnu vidū līdz 19 gadiem, visizteiktāk - vecuma grupā no 10 līdz 14 gadiem, kā arī novērots pieaugums visās pārējās vecuma grupās. Saslimstība vecuma grupā līdz sešiem gadiem saglabājas zem vidējā saslimstības rādītāja valstī, taču šie bērni atšķirībā no skolēniem netiek regulāri testēti.

Pagājušajā nedēļā turpinājās slimības izplatības pieaugums visos reģionos. Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficients aizvadītājā nedēļā bija 1,17, kas liecina par infekcijas slimības izplatīšanos sabiedrībā.

Aizvadītajā nedēļā 52,5% gadījumu noskaidrotas inficēšanās vietas, lielākoties tās bija mājsaimniecības, izglītības iestāde, darba vieta vai apmeklēts privāts pasākums.

Eiropas valstu vidējais 14 dienu kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju turpina nedaudz samazināties - līdz 187,3, bet Latvijas rādītājs pieaudzis līdz 182,1, kas pirms nedēļas bija 115,2. Pēc SPKC pārstāvja paustā, iepriekšējā nedēļā nedaudz samazinājies ievesto Covid-19 gadījumu skaits, veidojot 2,2% no visiem saslimšanas gadījumiem Latvijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas