Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijā narkotiku lietošanu par problēmu uzskata daudz mazāka iedzīvotāju daļa nekā citur ES

Narkotiku lietošanu vai izplatīšanu par nopietnu problēmu savā apkaimē uzskata 35% jeb nedaudz vairāk par trešdaļu Latvijas iedzīvotāju, kamēr Eiropas Savienības (ES) valstīs vidēji šis rādītājs ir augstāks nekā 50%, liecina Eirobarometra aptaujas dati.

Saskaņā ar minēto aptauju, narkotiku pieejamību un lietošanu kā galveno kopējās dzīves kvalitātes pasliktināšanās iemeslu savā apkaimē uzskata aptuveni ceturtā daļa jeb 26% Latvijas iedzīvotāju. ES vidēji šādam viedoklim piekrīt 35% respondentu.

Lūgti norādīt, tieši kuras narkotiku lietošanas vai izplatīšanas situācijas ir aktuāla problēma viņu apkaimē, gan lielākā daļa Latvijas (63%), gan ES iedzīvotāju visbiežāk atzīmēja ceļu satiksmes negadījumus. Latvijā šo situāciju kā izplatītāko nosauca 63% respondentu, bet ES vidēji - 71%.

Tāpat Latvijas iedzīvotāju vidū bieži minētas problēmas ir narkotiku lietošana bērnu un pusaudžu vidū (61%) un narkotiku pārāk vieglā pieejamība (50%).

Savukārt visretāk kā aktuālu problēmu starp dažādām ar narkotiku lietošanu vai izplatīšanu saistītām situācijām respondenti Latvijā norādīja smago narkotiku, piemēram, kreka, heroīna vai kokaīna lietošanu. To par problēmu atzina 25% Latvijas iedzīvotāju.

Kopumā Latvijas iedzīvotāju sabiedriskās domas rādītāji liecina, ka narkotiku lietošanas vai izplatīšanas situācijas kā aktuālu problēmu apkaimēs iedzīvotāji vērtē mazāk nekā ES kopumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas