Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Latvijas Fakti: Iedzīvotājus neapmierina valstī notiekošais, 11,3% vēlēšanās nepiedalītos

Kā liecina Latvijas fakti veiktā aptauja, lai arī martā trīs partijas vēlētāju acīs ir kļuvušas pievilcīgākas un par tām balsotu vairāk iedzīvotāju, ja vēlēšanas notiktu jau rīt, pārliecinoši lielākā daļa vēlētāju ir neapmierināti ar to, kā notiek valsts attīstība.

Vienīgās, kas piedzīvojušas reitingu kāpumu, ir Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kuras reitings pieaudzis no 6,2% uz 9,3%, un Vienotība, kuras reitings pieaudzis par 1,1%, no 15,4% februārī pakāpjoties līdz 16,5% martā, Dienu informēja Latvijas Fakti vadītājs Aigars Freimanis.

Lai arī niecīgu kāpumu ir piedzīvojis arī Zatlera Reformu partijas (ZRP) reitings, tomēr šī partija nespētu pārvarēt 5% barjeru – par to balsotu tikai 3,4% iedzīvotāju. Februārī par ZRP savas vēlētāju balsis būtu atdevuši 3,1% vēlētāju.

Par Saskaņas centru (SC), ja rītdien notiktu Saeimas vēlēšanas, balsotu 20% vēlētāju, savukārt par Visu Latvijai!/TB/LNNK – 9,2%. SC reitings ir noslīdējis par 1,5%, bet VL!/TB/LNNK – kritums mērāms 0,7%.

Par PCTVL balsotu tikai 0,9% aptaujāto, bet par LSDSP – 0,8%.

Liela daļa aptaujāto – 26,8% atzina, ka nezina, par ko balsotu. Savukārt 11,3% pavēstīja, ka vēlēšanās nepiedalītos.

Puse aptaujāto - 50,2% - arī atzina, ka, viņuprāt, lietas Latvijā iet nepareizā virzienā. 31,1% ir pārliecināts, ka valsts attīstība stāv uz vietas, bet tikai 15,5% domā, ka valsts attīstība notiek pareizajā virzienā.

Visnegatīvāk noskaņots ir tieši ZZS elektrorāts – 62% no šīs partijas piekritējiem ir pārliecināti, ka lietas Latvijā attīstās nepareizajā virzienā. Līdzīgi domā arī lielākā daļa SC, ZRP un VL!/TB/LNNK atbalstītāju. Vienotība ir vienīgais politiskais spēks, kura atbalstītāju lielākā daļa – 35,3% uzskata, ka valsts attīstība ir apstājusies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas