Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas karavīri sāk dienestu jaunā NATO operācijā Afganistānā

Šogad vairāk nekā 20 Latvijas karavīru sāks dienestu jaunā NATO vadītā apmācības operācijā _Resolute Support _Afganistānā, kas koncentrēsies uz afgāņu spēku apmācību, liecina informācija Aizsardzības ministrijas portālā sargs.lv.

Šajā jomā Latvijas karavīri atbalstīs Afganistānas Nacionālās armijas 209.korpusa štābu un Inženieru skolu un kā padomdevēji darbosies arī alianses apmācības spēku izveidotajā Reģionālajā apvienotajā vadības un koordinācijas centrā.

Pirmais šīs operācijas Latvijas kontingents jau ir ieradies Afganistānā. Karavīri galvenokārt ir izvietoti Marmalas bāzē Mazarišarīfā valsts ziemeļos, bet neliela daļa karavīru - arī Kabulā, kur viņi, sākoties apmācības operācijai, ieņems padomdevēju un dažāda līmeņa štāba virsnieku un instruktoru amatus.

Pērn pirms Ziemassvētkiem no Afganistānas atgriezās pēdējie desmit Latvijas karavīri, kuri dienēja NATO vadītajos Starptautiskajos drošības atbalsta spēkos (ISAF), tādējādi noslēdzās 11 gadus ilgusī Latvijas dalība kaujas operācijā šajā valstī.

Pērn Afganistānā dienesta pienākumus pildīja 165 bruņoto spēku karavīri.

Dienestu Afganistānā Latvijas karavīri sāka 2003.gadā.

2014.gadā vairākās starptautiskajās operācijās un misijās dienesta pienākumus pildīja 222 Latvijas karavīri, no kuriem četri karavīri piedalījās ES pretpirātisma operācijā Atalanta, 14 karavīri - ES apmācības misijā Mali, bet 39 karavīri - ES militārajā operācijā Centrālāfrikas Republikā, kurā dalību bruņotie spēki pārtrauca 20.novembrī.

2015.gadā starptautiskajās operācijās un misijās Afganistānā, Mali un Somālijas piekrastē piedalīsies 69 Latvijas karavīri.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas