Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Levits: Jāatrod juridiski mehānismi, kā Ukrainas valsts atjaunošanai pārņemt un izmantot iesaldētos Krievijas aktīvus

Jāatrod juridiski mehānismi, kā Ukrainas valsts atjaunošanai pārņemt un izmantot iesaldētos Krievijas aktīvus, uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits, kurš šodien Rīgas pilī tikās ar Eiropas Savienības (ES) tieslietu komisāru Didjē Reindersu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, Levits ar Reindersu pārrunāja juridisko ietvaru īpaša starptautiska tribunāla izveidei Krievijas agresijas nozieguma izmeklēšanai un iztiesāšanai.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja ES līdzšinējo darbu juridisku priekšnoteikumu radīšanā Krievijas saukšanai pie atbildības. Levits apsveica Eiropas Parlamenta 19.janvārī pieņemto rezolūciju, kas aicina izveidot starptautisku tribunālu, lai saskaņā ar starptautiskajām tiesībām sauktu Krieviju pie atbildības par agresiju Ukrainā, un 9.februārī un 10.februārī Eiropadomē atbalstīto Starptautiska centra agresijas nozieguma izmeklēšanai izveidi.

Levits akcentēja, ka starptautiskajai sabiedrībai jāreaģē stingri, vienoti un izlēmīgi, lai panāktu valsts un individuālo atbildību par Krievijas veiktajiem noziegumiem pret Ukrainu. Viņa ieskatā, ir jānovērš jebkādi mēģinājumi graut starptautisko kārtību un vājināt starptautisko standartu ievērošanu.

Reinderss pateicās par līdzšinējo Latvijas aktīvo balsi idejas par tribunāla izveidi skaidrošanā ne vien Eiropas, bet arī globālā līmenī. Valsts prezidents apliecināja, ka Latvija turpinās dažādos starptautiskajos formātos aicināt atbalstīt tribunāla izveidi, tādējādi sūtot Krievijai nepārprotamu signālu - starptautiskā sabiedrība būs gatava nodrošināt starptautisko tiesiskumu un nepieļaus nesodāmību.

Valsts prezidents arī atzīmēja, ka ir ļoti svarīgi saglabāt sankciju politiku pret Krieviju, novēršot iespējas sankciju apiešanai gan nacionālajā, gan ES līmenī. Viņš norādīja, ka agresoram ir jāatlīdzina Ukrainai radītie zaudējumi, kas ar katru dienu tikai pieaug.

Sarunas noslēgumā ES tieslietu komisārs atzinīgi izteicās par tiesiskuma un likuma varas darbību Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas