Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LIZDA: Mums ir tiesības streiku turpināt

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) norāda, ka arodbiedrībai ir tiesības streiku turpināt.

"Arodbiedrība no valdības prasa tikai to, par ko abas puses ir vienojušās. Mums ir tiesības streiku turpināt, bet par tā formu vēl tiks lemts," intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" teica LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Vanaga atgādināja, ka trešdien arodbiedrības padome trešdien rīko ārkārtas sēdi par streika prasību izpildi attiecībā uz pedagogu darba slodzes balansēšanu.

Sēdē aicināta piedalīties izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), kā arī pārstāvji no Kultūras ministrijas un Finanšu ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības un Latvijas izglītības vadītāju asociācijas.

Sēdē tiks apspriesti arī jautājumi, kas saistīti ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādāto dokumenta projektu par pedagogu darba samaksas finansēšanas modeli "Programma skolā". Arodbiedrība ir iepazinusies ar modeļa projektu, un, tās vērtējumā, vēl ir vairākas neskaidrības, kas būtu atkārtoti jāizvērtē.

"Ja būs vajadzīgs, aicināsim iesaistīties visus pedagogus un šī kārtējā zemestrīce nozarē ir vismazāk nepieciešama," teica LIZDA, spriežot par turpmāko iespējamo rīcību.

Jau ziņots, ka LIZDA un Izglītības un zinātnes ministrijas IZM redzējums par pedagogu darba slodzes balansēšanu saglabājās atšķirīgs.

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) mediju pārstāvjiem akcentējusi, ka streika vienošanās ir izpildīta, un turpinās darbs pie slodžu balansēšanas. IZM nākusi ar piedāvājumu, kā virzīties uz sabalansētu slodzi. Atbilstoši tam, slodze tiktu balansēta "50:50" jeb 20 stundas tiktu atvēlētas mācību procesam, bet pārējās 20 - citiem mācību pienākumiem.

Pretējs redzējums ir arodbiedrībai, kuras ieskatā, IZM piedāvājums situāciju pasliktinās, un kontaktstundu skaits pedagogiem realitātē nesamazināsies. LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga apgalvoja, ka piedāvātās izmaiņas skar slodžu balansēšanas aprēķināšanas metodiku. Tas esot nekorekti, jo sarunas par streika vienošanos bija saskaņā ar spēkā esošajiem aprēķiniem. Vanaga pārmeta ministrijai, ka tā nav informējusi par metodikas maiņu - no LIZDA puses būtu sekojis cits piedāvājums par slodžu balansēšanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas