Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

LIZDA un PCTVL paraksta vienošanos par sadarbību

Piektdien Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) noslēdza vienošanās protokolu ar politisko partiju PCTVL – Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā, paredzot ciešu sadarbību un atbalstu izglītības, zinātnes jautājumu risināšanā, portālu Diena.lv informēja LIZDA sabiedrisko attiecību speciālists Edgars Grigorjevs.

PCTVL ir pirmā no politiskajām partijām, kas atsaucās arodbiedrības aicinājumam slēgt rakstisku vienošanās protokolu, tajā ietverot solījumu kopīgi panākt, lai 11.Saeima un Ministru kabinets 2012.gadā nesamazina valsts budžeta finansējumu izglītības un zinātnes nozarei.

Noslēgtajā vienošanās protokolā iekļauts PCTVL solījums, ka no 2012.gada 1.septembra 10% apmērā pieaugs finansējums valsts budžetā pašvaldību mērķdotācijām pedagogu atalgojumam, bet turpmākajos gados finansējums paaugstināsies pakāpeniski.

Vienošanās protokolā paredzēta apņemšanās līdz 2014.gadam nodrošināt pirmsskolas pedagogu darba samaksu no valsts budžeta, lai pirmsskolas pedagogu darba samaksa būtu līdzvērtīga pārējo pedagogu darba samaksai.

Gan arodbiedrība, gan PCTVL uzskata, ka nākamajam izglītības un zinātnes ministram jāizveido un jāīsteno tāda valsts un pašvaldību budžeta finansētu izglītības iestāžu darbinieku darba samaksas sistēma, kas par līdzvērtīgas kvalifikācijas darbu nodrošina samērojamu atalgojumu, tostarp pirmsskolās, augstākajā izglītībā un zinātnē.

Gatavību noslēgt vienošanos arodbiedrībai paudusi arī Vienotība, Saskaņas centrs un Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas