Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

LU atklāj Izcilības centru starpdisciplināru pētījumu veikšanai

Pirmdien Latvijas Universitāte (LU) atklāja Izcilības centru Eiropas Savienības (ES) Žana Monē programmas ietvaros, kura mērķis ir stiprināt starpdisciplināro pētniecību un Eiropas studijas Latvijā, portālu Diena.lv informēja LU Preses centrs.

Ž.Monē programma ir ES Mūžizglītības programmas (2007-2013) daļa.

Centrs veidos sadarbības tīklu ar citām institūcijām, kas iesaistītas procesos saistībā ar Eiropas integrāciju un Eiropas Savienības ārējām attiecībām ar trešajām valstīm, īpaši Austrumu partnerības valstīm. Plānots, ka Izcilības centrs kļūs par sadarbības platformu Eiropas integrācijas un Eiropas Austrumu partnerības ekspertiem, skaidroja Izcilības centra direktore profesore Tatjana Muravska.

Centra darbības ietvaros paredzēts īstenotas tādas aktivitātes kā Ž.Monē Reģionālā foruma izveide, vietējā un starptautiskā mēroga sociālo zinātņu nozaru ekspertu, politiķu, uzņēmēju, jauno zinātnieku un studentu debašu rīkošana, rīkot apaļā galda diskusiju, semināru, konferenču rīkošana Latvijā un ārvalstīs, jaunu Eiropas studiju programmu kursu materiālus un tiešsaistes bibliotēku izstrāde, kur būtu pieejami resursi par Eiropas integrāciju un ES ārējām attiecībām, pētījumu, diskusiju un citu centra aktivitāšu rezultātu publicēšana zinātnisko rakstu krājumos un informatīvajos ziņojumos.

Līdz šim Ž.Monē Mūžizglītības programmas ietvaros Latvijā īstenoti Eiropas integrācijas studiju moduļi un Ž.Monē katedra, kā arī to akadēmiskā vadībā nodrošinot mūsdienīgu, kvalitatīvu Eiropas studiju programmu realizēšanu un konkurētspējīgu absolventu sagatavošanu darbam akadēmiskajās, valsts, privātajās un nevalstiskajās organizācijās ar specializāciju Eiropas Savienības politikās un darbībā.

LU vadība cer, ka Izcilības centra izveide LU veicinās Latvijas pētnieciskās vides izaugsmi un tās pilnvērtīgu iekļaušanos Eiropas līmeņa pētniecībā. Tāpat Izcilības centrs palielinās jauno speciālistu skaitu ES integrācijas un ES Austrumu partnerības jautājumos.

Izcilības centra darbā piedalīsies Ž.Monē Izcilības centra direktore profesore Tatjana Muravska, LU prorektors mācību jautājumos profesors Juris Krūmiņš, LU profesore Žaneta Ozoliņa, VSDA "Attīstība" asociētā profesore Liesma Ose, LU Sociālo un politisko pētījumu institūta direktors Nils Muižnieks; LU asociētā profesore Kristīne Dupate, LU docents Toms Rostoks; LU profesore Daina Bāra; LU lektors, ES ārpolitikas jautājumu eksperts Juris Gromovs un ES jautājumu eksperti no citām Latvijas augstskolām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas