Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ministri vienojas par ciešāku integrāciju apmācību, iepirkumu un spēju attīstības jomās

Baltijas valstu aizsardzības ministri tikšanās laikā Kauņā piektdien vienojās par ciešāku integrāciju apmācību, iepirkumu, spēju attīstības jomās, kā arī kopēju rotāciju NATO ātrās reaģēšanas spēkos. 

Baltijas apmācību iniciatīvas ietvaros plānots uzlabot esošās apmācību iespējas un radīt jaunas kopīgas mācību programmas. Savukārt attiecībā uz kopīgu iepirkumu īstenošanu ministri nolēma izveidot darba grupas specifikāciju izstrādei noteiktu kategoriju iepirkumiem. 

"Mūsu vēsturiskā pieredze liecina, ka esam ievainojami, ja rīkojamies vieni. Tas ir svarīgākais iemesls, kāpēc jānoliek malā nacionālās ambīcijas un jāveicina trīspusēja aizsardzības spēju attīstība, ilgtermiņā izveidojot kopīgus komandvadības elementus," norādīja Artis Pabriks. Tāpat viņš uzsvēra, ka sekmīgā sadarbība veicinās ES un NATO partnervalstu interesi par Baltijas valstīm, tādējādi paaugstinot mūsu ietekmi starptautiskajā arēnā. 

Sanāksmes ietvaros ministri vienojās aktīvi strādāt, lai līdz NATO Čikāgas samitam 2012.gada maijā tiktu panākta vienošanās par ilgtermiņa risinājumu Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanā. 

Ministri un valstu delegācijas diskutēja arī par jau esošajiem kopīgiem projektiem – BALTNET un BALTRON, sabiedroto mācībām Baltijas valstīs, kā arī situāciju Afganistānā. 

A.Pabriks, Lietuvas aizsardzības ministre Rasa Juknevičiene un Igaunijas aizsardzības ministrs Marts Lārs tikās arī ar Polijas Aizsardzības ministrijas ministra vietnieku Zbigņevu Vlosoviču, lai apspriestu reģionālas sadarbības iespējas.  
Sanāksmes noslēgumā Baltijas valstu aizsardzības ministri parakstīja kopīgu paziņojumu un saprašanās memorandu par kopīgu gaisa patrulēšanas izdevumu segšanu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas