Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Misānes nodošanai Latvijai jānotiek līdz 4.martam

Latvijas Ģenerālprokuratūra ir saņēmusi Dānijas iestāžu sniegto informāciju par Kristīnes Misānes izdošanu kriminālvajāšanas veikšanai, līdz ar to sievietes faktiskajai nodošanai Latvijai jānotiek līdz 4.martam, aģentūru LETA informēja Latvijas prokuratūra.

Informācija nodota arī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokuroram, kas veic pirmstiesas kriminālprocesu lietā, kurā Misāne atzīta par aizdomās turēto un viņai piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Jau ziņots, ka Misāne kopš 2018.gada nogales atrodas apcietinājumā Dānijā, kur viņa tika aizturēta, jo Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) tiek turēta aizdomās par sava bērna nolaupīšanu, kā arī viņai tiek inkriminēti citi pārkāpumi. Dānija iepriekš bija pieņēmusi lēmumu Misāni izdot DĀR, bet izdošana trīs reizes tika atlikta.

Lai panāktu sievietes izdošanu Latvijai nevis DĀR, Latvijas likumsakarīgi no Misānes pārstāves saņēma viņas pašrocīgi uzrakstītu vaļsirdīgu atzīšanos. Ņemot vērā minēto februāra vidū Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā tika ierosināts kriminālprocess ar numuru 12502000120 un viņa atzīta par aizdomās turēto par DĀR, iespējams, izdarītiem noziegumiem.

Šī lieta ierosināta pēc trīs Krimināllikuma pantiem, proti, nolēmuma par aizgādības, aprūpes un saskarsmes tiesībām ar bērnu nepildīšanu, dokumenta viltošanu un izmantošanu un nelikumīgām darbībām ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem.

Šajā lietā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piemēroja Misānei drošības līdzekli - apcietinājumu, un Latvijas Ģenerālprokuratūrā pieņemts Eiropas apcietinājuma lēmums, kas nekavējoties tika nosūtīts Dānijai. Pēc nogādāšanas Latvijā Misāne varēs iesniegt izmeklēšanas tiesnesim pieteikumu par apcietinājuma turpmākas piemērošanas nepieciešamības izvērtēšanu.

Misānes konvojēšana uz Latviju jānodrošina Valsts policijai.

Misānes pārstāvji aģentūru LETA iepriekš informēja, ka sieviete 2011.gadā iepazinusies ar DĀR pilsoni un pēc četriem gadiem abiem piedzimusi meita. Taču starp abiem vecākiem sākušies konflikti, kas sākotnēji bijuši finansiāli motivēti. Pēc tam vīrietis vienpusēji nolēmis pārtraukt attiecības un esot sācis vardarbīgi izturēties gan pret Misāni, gan pret abiem ģimenes nepilngadīgajiem bērniem.

Baidoties par savu un savu bērnu drošību un dzīvību, 2018.gada maijā Misāne nolēmusi meklēt patvērumu Latvijā, norādīja radinieki. 2018.gada decembrī Misāne devusies darba braucienā caur Kopenhāgenu uz Mozambiku, taču, šķērsojot robežu, viņa aizturēta, jo bijusi Interpola meklēšanā. Misānes pārstāvji apgalvoma, ka DĀR sievietei draudot 15 gadus ilgs cietumsods.

Top komentāri

Lai slavēts Dievs,
L
ka taisnība un žēlsirdība uzvarēja, un, ka visi suņu un citi zvēri aizrijās!
LTDZ
L
Lai man bija kāda dziesma, Ta man kaunu nedarija; Daža laba valodiņa, Ta padara lielu kaunu.
Dens
D
Ļoti mums vajadzīga šī dokumentu viltotāja un afēriste. Pati labi zināja, uz kurieni dodas. Tagad policijai, prokuratūrai atkal būs ar šo jāņemas. Ceru, ka galīgi bez soda vaļā netiks. Neesmu atriebīgs, bet vismaz kādu gadu viņai savu rīcību vajadzētu pārdomāt drošā vietā
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas