Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mūrmane-Umbraško nepiekrīt rotācijai uz VI un uzraksta atlūgumu

Bijusī Veselības ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško nav piekritusi aizrotēšanai uz Veselības inspekciju un uzrakstījusi atlūgumu, žurnālistiem piektdien pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pēdējā darba diena valsts sekretāres amatā Mūrmanei-Umbraško būs 19.aprīlī.

Saistībā ar konstatētajām problēmām pērn veiktajos vakcīnu pret Covid-19 iepirkumos, Mūrmani-Umbraško bija iecerēts aizrotēt no ministrijas valsts sekretāres amata uz Veselības inspekcijas priekšnieka vietnieka pozīciju, taču viņa tam nav piekritusi.

Iecerēts, ka 20.aprīlī darbu Veselības ministrijas valsts sekretāra amatā sāks Veselības inspekcijas vadītāja Indra Dreika, paredz Pavļuta virzītais Ministru kabineta rīkojuma projekts. Kā aģentūra LETA noskaidroja Veselības ministrijas, minēto rīkojuma projektu Pavļuts virzīs izskatīšanai tuvākajā valdības sēdē.

Nepieciešamība iecelt jaunu VM valsts sekretāru radās pēc ministra lēmuma zemākā amatā pārcelt līdzšinējo valsts sekretāri Mūrmani-Umbraško. Šāds lēmums pieņemts pēc pārbaudes un disciplinārlietas saistībā ar caurspīdīgas pārvaldes, iekšējās kontroles sistēmas un darba organizācijas trūkumiem, veicot vakcīnu pret Covid-19 iepirkumus.

Rīkojumu par Mūrmanes-Umbraško pārcelšanu zemākā amatā Pavļuts parakstījis trešdien. Iepriekš Pavļuts paziņoja, ka Mūrmane-Umbraško saņems arī rājienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas