Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Naftas pārstrādes ražotnes būvniecībai Ventspils brīvostā pienāksies nodokļu atlaide

Ministru kabinets otrdien atbalstīja nodokļu atlaides piešķiršanu SIA Baltic New Technologies projektam, kura laikā paredzēts Ventspils brīvostas teritorijā būvēt naftas pārstrādes vai ķīmijas ražotni.

Saskaņā ar valdības lēmumu, ja Baltic New Technologies projektā veiktu plānoto 420 miljonu eiro ieguldījumu, valsts sniegtais tiešo nodokļu atvieglojums varētu būt ne vairāk kā 91,9 miljoni eiro vai 21,88% no ieguldījuma summas.

Ventspils brīvostas pārvalde un Baltic New Technologies 2013.gada 28.decembrī noslēdza līgumu par ieguldījumu veikšanu Ventspils brīvostā 2014.-2018.gadā. Satiksmes ministrija (SM) norāda, ka Baltic New Technologies uzskatāma par licencētu kapitālsabiedrību un ir paredzējusi Ventspils brīvostas teritorijā veikt naftas pārstrādes vai ķīmijas ražotnes celtniecību. 2014. un 2015.gadā plānoti projektēšanas un priekšizpētes darbi, bet būvniecības sākšanās iespējama 2016.gadā. Pirmajā būvniecības gadā varētu tik ieguldīta viena trešdaļa no kopējām izmaksām. Pēc projekta ieviešanas un darbības sākšanas pašvaldība nodokļu veidā papildu saņemtu apmēram 1 miljonu eiro gadā, bet valsts – aptuveni 1,6 miljonus eiro gadā.

Baltic New Technologies pārstāvis Oļegs Mihaļevičs valdības sēdē skaidroja, ka projekts netiks īstenots par uzņēmuma naudu, bet gan piesaistot investoru, kurš esot no ASV. "Galvenais investors ir no Amerikas puses," bilda Mihaļevičs. Līgums par vērienīgo projektu vēl nav parakstīts, taču šaubu par ievērojamo ieguldījumu neesot. Saskaņā ar Lursoft datiem, Baltic New Technologies reģistrēts Britu Virdžīnu salās 2010. gada maijā.

SM gan vēl par plānoto nodokļu atlaidi jāiesniedz paziņojums Eiropas Komisijā, un projekta īstenošanu varēs sākt vien pēc tam, kad Brisele valsts atbalstu būs atzinusi par saderīgu ar tās noteikto kārtību. Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) solīja valdību informēt par saskaņojuma iegūšanu. Vienlaikus viņš bilda: "Jāsaka uzreiz, ka šīs investīcijas vispirms ir jāveic, lai saņemtu šo atbalstu. Ja šīs investīcijas netiks veiktas, nekāds atbalsts netiks saņemts."

Tāpat Matīss norādīja, ka šis Latvijā ir lielākais ostā un naftas produktu pārstrādes jomā iecerētais projekts. "Tas ir ļoti labs signāls tam, ka investori ir ieinteresēti ostās ne tikai pārkraut ogles un naftas produktus, bet arī pārstrādāt naftas produktus."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas