Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Naktī Ventspils ostas terminālī notikusi ogļu pašaizdegšanās; sadūmojums izklīdis

Naktī uz svētdienu plkst.2.44 Ventspils ostas uzņēmuma AS Baltic Coal Terminal slēgtajā ogļu noliktavā notikusi ogļu pašaizdegšanās. Situācija tiek kontrolēta, aģentūru LETA informēja Ventspils pilsētas domes Pilsētas mārketinga nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Linda Rudzroga.Pašlaik sadūmojums pilsētā vairs nav novērojams, informēja Rudzroga.

Iepriekš pastāvēja bažas, ka bezvēja dēļ iespējams ilgstošs teritorijas piedūmojums.Aizvadītājā naktī vairāki cilvēki pašvaldības portāla sadaļā Jautājumi pašvaldībā ziņoja par stipru un specifisku smaku, kas esot bijusi jūtama gan pilsētas centrā, gan deviņstāvu māju rajonā, radot bažas par iespējamo kaitējumu veselībai.Ventspilī tika sasaukta Civilās aizsardzības komisija, kas informē, ka Baltic Coal Terminal slēgtajā ogļu noliktavā 4.jūlijā konstatēts uzkarsušu ogļu perēklis. Tika sākta uzsilušo ogļu dzesēšana, tās izkliedējot, bet 5.jūlijā plkst.2.44 notika ogļu pašaizdegšanās. Degšanas process tiek lokalizēts ar ugunsdzēsības putām un ūdeni, bet turpinās piedūmojuma izplatīšanās.



Tā kā meteoroloģiskie apstākļi ir piesārņojuma izkliedei nelabvēlīgi - ir bezvējš -, tad iespējams ilgstošs teritorijas piedūmojums. Uzņēmuma darbinieki un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests situāciju kontrolē.

Pašlaik saņemta informācija no gaisa kvalitātes monitoringa posteņiem, ka gaisa kvalitāte ir normas robežās. Turpinās ogļu pārkraušanas un dzēšanas darbi.

(pievienota 2.un 3.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas