Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

NEPLP uzdod sagatavot koncepciju par Pieci.lv nākotni

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), apstiprinot sabiedrisko pasūtījumu 2016.gadam Latvijas Televīzijai (LTV) un Latvijas Radio (LR), uzdevusi LTV šogad saglabāt 16% auditoriju, bet LR līdz 15.martam sagatavot koncepciju par Pieci.lv nākotni.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien apstiprināja sabiedriskā pasūtījuma daļu, ko 2016.gadā īstenos valsts SIA Latvijas Televīzija (LTV), valsts SIA Latvijas Radio (LR), kā arī sabiedrisko mediju portāls Lsm.lv.

Saskaņā ar sabiedriskā pasūtījuma plānu 2016.gadam LTV uzdevumi ir saglabāt LTV kanālu kopējo skatīšanās laika daļu lielāku par 16% un LTV1 kanāla skatīšanās laika daļu auditorijā no 35-64 gadiem lielāku par 8%. LTV uzdevums būs nodrošināt interneta platformai Lsm.lv vidējo mēneša unikālo apmeklētāju skaitu virs 220 000 cilvēku. LTV jāsaglabā skatītāju apmierinātība ar satura kvalitāti virs 70% līmenī, kā arī jānodrošina LTV reklāmas ieņēmumi 2015.gada līmenī.

LTV sabiedriskā pasūtījuma plānā norāda, ka valsts finansējums 2016.gadā ir par 1,78 miljoniem eiro mazāks nekā 2014.gadā un par 0,34 miljoniem eiro mazāks nekā 2015.gadā. Šāds finansējuma samazinājums nevar neatsaukties uz LTV veidotā oriģinālsatura apjomu, kas ar 3207 stundām 2016.gadā atgriezīsies 2014.gada līmenī un būs par 244 stundām vai 7% mazāks nekā 2015.gadā.

Vērtējot LTV satura budžeta plānoto izlietojumu, 27% plānots novirzīt ziņu raidījumiem, 18% - informatīvi analītiskajām programmām, 15% - sporta raidījumiem, 9% - kultūras raidījumiem, bet pārējo budžeta daļu izglītības un zinātnes raidījumiem, bērnu un pusaudžu programmām, izklaides raidījumiem, reliģiskas ievirzes raidījumiem, kā arī filmu slejām.

Latvijas Radio sabiedriskā pasūtījuma plānā norāda, ka 2016.gadā turpinās pildīt sabiedriskā medija uzdevumu - stiprināt Latvijas informatīvo telpu, akcentējot demokrātiskās vērtības, nacionālo identitāti, saliedētību un sabiedrības uzrunāšanu ar LR piedāvāto saturu. Ņemot vērā sabiedriskā medija īpašo lomu un atbildību esošajā ģeopolitiskajā situācijā, par īpaši nozīmīgu vērtējama ziņu un informatīvi analītiskās informācijas attīstība, kam tiks pievērsta īpaša uzmanība. LR apņemas paplašināt reģionālās informācijas apjomu, īpaši pievēršoties valsts austrumu reģionam.

Saskaņā ar LR sabiedrisko pasūtījumu šim gadam LR veido radio programmas sešos kanālos. Divos kanālos tiek veidotas informatīvi analītiskas programmas, bet četros kanālos mūzikas formāta programmas.

Apstiprinot LR sabiedrisko pasūtījumu šim gadam, NEPLP vienlaikus uzdeva LR līdz šā gada 15.martam iesniegt koncepciju par multimediālas programmas Pieci.lv attīstību turpmākajiem gadiem.

Pagājušajā gadā portāls Lsm.lv ir uzrādījis labus izaugsmes rādītājus, veicinot LR un LTV sabiedriskā pasūtījuma mērķu izpildi digitālajā vidē. 2014.gada decembrī portālu mēneša laikā apmeklēja 194 000 lietotāju, bet 2015.gada decembrī šis skaitlis ir pieaudzis līdz 250 000 lietotāju.

Atbilstoši sabiedriskajam pasūtījumam ir izveidotas stabili strādājošas angļu un krievu valodas redakcijas, līdz ar to nodrošinot LR un LTV ziņu digitālo pieejamību plašam interesentu lokam.

Starp projektiem, kuri tiks īstenoti, sadarbojoties LTV un LR, sabiedriskajā pasūtījumā tiek minēti sabiedrisko mediju interneta portāls Lsm.lv; jauniešu multimediju radio Pieci.lv (LR telpās tiks izveidota jauna multimediju satura studija, kas ļaus paplašināt multiplatforumu satura klāstu un nodrošināt arī raidījumu tiešraižu producēšanu).

LTV un LR plāno sadarbību aktuālās informācijas raidījumu jomā, sadarbību kultūras raidījumu jomā (piemēram, kopīgs sabiedrisko mediju gada izcilāko kultūras notikumu konkurss 1kg kultūras) un sadarbību labdarības akciju jomā (2015.gada decembrī Pieci.lv un LTV sadarbībā ar Ziedot.lv veiksmīgi sadarbojās labdarības akcijā Dod pieci!). Veiksmīgo sadarbību šajā projektā plānots turpināt arī 2016.gadā. Tāpat 2015.gadā Pieci.lv piedalījās LTV ilggadējā labdarības akcijā Top Likteņdārzs!, arī šo sadarbību ir plānots turpināt 2016.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas