Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nevakcinētajiem pašizolācija būs jāievēro pēc ieceļošanas no kopumā 24 ES/EEZ valstīm

Pašizolācija pret Covid-19 nevakcinētajiem būs jāievēro pēc ieceļošanas no kopumā 24 Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm, tostarp arī Lietuvas un Igaunijas, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Šo valstu vidū ir Kipra, Spānija, Monako, Francija, Islande, Andora, Īrija, Grieķija, Portugāle, Nīderlande, Sanmarīno, Dānija, Malta, Igaunija, Beļģija, Lietuva, Somija, Šveice, Luksemburga, Itālija, Norvēģija, Zviedrija, Austrija un Slovēnija.

Pašizolācijas prasība joprojām netiks attiecināta uz ceļojumiem no Lihtenšteinas, Horvātijas, Čehijas, Vācijas, Bulgārijas, Slovākijas, Ungārijas, Rumānijas, Polijas un Vatikāna.

Atbilstoši Eiropas kopējam lēmumam, "zaļā saraksta" slieksnis arī Latvijā ir 75 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Pēc SPKC sniegtajiem datiem par valstu saslimstības rādītājiem, Covid-19 divu nedēļu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā ir 49,3.

Ņemot vērā mainīto kārtību, ceļotājiem, kuri Latvijā iebrauc vai atgriežas un kuriem ir vakcinācijas vai pārslimošanas jeb tā dēvētais Covid-19 sertifikāts, pašizolācija nav jāievēro ne no vienas ES/EEZ valsts, kas iekļauta zaļajā vai dzeltenajā sarakstā.

Šobrīd Kiprā un Spānijā ir augstākie Covid-19 kumulatīvie rādītāji - attiecīgi 930,6 un 603,6 gadījumi, bet Lietuvā kumulatīvais rādītājs ir 202,5 un Igaunijā - 203,1.

Saskaņā ar  SPKC publiskoto informāciju, viszemākie kumulatīvie rādītāji ir Vatikānā un Polijā - attiecīgi 0 un 5,1 gadījums uz 100 000 iedzīvotāju.

SPKC aicina iedzīvotājus vakcinēties, jo tas joprojām ir drošākais un efektīvākais aizsardzības veids, kas pasargā no smagām slimības formām un mazina Covid-19 infekcijas izplatību sabiedrībā.

Savukārt ārpus ES un EEZ pašizolācija nevakcinētajiem būs jāievēro pēc atgriešanās no Lielbritānijas, Izraēlas, ASV, Melnkalnes, Libānas, Japānas, Kosovas, Jordānijas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Kataras, Ziemeļmaķedonijas un Serbijas. "Zaļo" valstu vidū šobrīd ir Saūda Arābija, Dienvidkoreja, Moldova, Singapūra, Ukraina, Kanāda, Bosnija un Hercogovina, Albānija, Bruneja, Austrālija, Jaunzēlande, Taivāna, kā arī Makao īpašās pārvaldes apgabals un Honkongas īpašās pārvaldes apgabals.

Jau ziņots, ka pret Covid-19 vakcinētām personām, kas Latvijā ieceļojušas no jebkuras ES, EEZ valsts, Šveices vai Lielbritānijas, turpmāk nebūs jāievēro pašizolācijas prasība, apstiprinot grozījumus Epidemioloģiskās drošības pasākumos Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, 13.maijā nolēma valdība.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas