Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Onkoloģijas centrā divās Staru terapijas stacionāra nodaļās atklāti 11 Covid-19 gadījumi

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas Onkoloģijas centrā divās Staru terapijas stacionāra nodaļās trešdien atklāti 11 Covid-19 gadījumi, aģentūru LETA informēja ārstniecības iestādes pārstāve Ilga Namniece.

Covid-19 atklāts pacientiem. Saskaņā ar Eiropas Onkologu ķīmijterapeitu biedrības (ESMO) vadlīnijām, šiem pacientiem tūlītēji tika pārtraukta staru terapijas saņemšana, lai nepasliktinātu viņu veselības stāvokli.

Tāpat terapija bija jāpārtrauc arī tiem pieciem pacientiem, kuri bija ar Covid-19 inficētajiem vienā palātā un tādējādi atzīti par kontaktpersonām.

Visu šo - kopskaitā 16 - pacientu veselības stāvoklis ir atkārtoti rūpīgi izvērtēts, un tas ir apmierinošs, sacīja Namniece. Šiem pacientiem šobrīd nav nepieciešama uzturēšanās stacionārā, mediķu uzraudzībā. Tāpat pacientiem ir sniegtas rekomendācijas un ieteikumi, lai, esot mājās, sekotu veselības stāvoklim un ziņotu par izmaiņām savam ārstējošajam ārstam.

Slimnīcā skaidro, ka šīs nedēļas sākumā, vienā no Latvijas Onkoloģijas centra Staru terapijas nodaļas palātām, dažiem pacientiem ārsti ievēroja saslimšanas pazīmes. Tūlītēji tika pieņemts lēmums veikt visu pacientu un mediķu testēšanu visās Staru terapijas stacionāra nodaļās.

Lielākā daļa no pacientiem - kopskaitā 39 pacienti -, kas saņēma staru terapiju stacionārā, tomēr nebija inficējušies. Viņi turpinās ārstēšanu saskaņā ar iepriekš noteikto ārstēšanas plānu.

Terapeitiskās radioloģijas un medicīnas fizikas klīnikas vadītājs Arturs Šorubalko skaidroja, ka turpmāk gan pacientiem, gan arī personālam veiks Covid-19 testēšanu divreiz nedēļā. "Tas ir nepieciešams, lai identificētu infekcijas riskus, pazīmes un novērstu tos, kā arī lai nepieļautu Covid-19 infekcijas izplatību," norādīja mediķis.

Veicot skrīningu, mediķu un atbalsta personāla vidū - netika konstatēts neviens Covid-19 pozitīvs gadījums. Līdz ar to, kā arī ņemot vērā, ka ārstniecības personas izmanto individuālās aizsardzības līdzekļus, mediķiem šī gadījuma kontekstā karantīna nav noteikta.

Tādēļ Rīgas Austrumu slimnīca turpinās sniegt staru terapijas ārstēšanu onkoloģiskajiem pacientiem tikai ambulatori, bet uz laiku līdz divām nedēļām slimnīca ir spiesta pārtraukt jaunu pacientu uzņemšanu Staru terapijas stacionāra nodaļās.

Pacienti, kuriem šomēnes bija paredzēta staru terapijas ārstēšana stacionārā, tiks speciāli informēti un terapija tiks piedāvāta ambulatori. Gadījumā, ja pacients nevarēs vai nevēlēsies ārstēties ambulatori, slimnīca piedāvās iespēju pierakstīties un veikt staru terapijas ārstēšanu nākamā gada sākumā.

Savukārt neatliekamā kārtā stacionētiem pacientiem Terapeitiskās radioloģijas un medicīnas fizikas klīnikas ārstu komanda tūlītēji izstrādās staru terapijas plānu, lai pacients varētu saņemt staru terapijas ārstēšanu.

Neskaidrību gadījumā ārstniecības iestāde aicina zvanīt uz vienoto pacientu pieraksta tālruni 67000610.

Rīgas Austrumu slimnīcas mediķi turpina sniegt onkoloģiskajiem pacientiem ķīmijterapiju, bioloģisko medikamentu terapiju, dzīvībai svarīgo orgānu aizstājējterapiju, staru terapiju un dienas stacionāra pakalpojumus hematoloģijā.

papildināta 8.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas