Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Otrdien pirmo poti pret Covid-19 saņēmuši 30 cilvēki, bet otro līdz šim lielākais cilvēku skaits - 818

Aizvadītajā diennaktī pirmo poti pret Covid-19 saņēmuši 30 cilvēki, bet otro - 818, kas līdz šim ir augstākais diennakts rādītājs, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Kopš vakcinēšanas sākuma decembra beigās vakcīnas pret Covid-19 pirmo poti saņēmuši 16 915 cilvēki, bet otro - 3622 cilvēki.

No pagājušajā diennaktī vakcinētajiem cilvēkiem 639 bija ārstniecības personas un 209 - ārstniecības iestāžu darbinieki.

Līdz pirmdienai vakcinācijas procesā bija izlietotas 18 511 "BioNTech" un "Pfizer" vakcīnas devas un 1172 "Moderna" vakcīnas.

Pašlaik Latvijā nav rezervētas "Moderna" vakcīnas otrās devas jau vakcinēto personu revakcinācijai, kā tas iepriekš noticis ar "BioNTech" un "Pfizer" vakcīnām, ziņo Latvijas Televīzija. Pašlaik no 1200 pieejamām vakcīnas devām ir izlietotas 1183.

Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders stāstīja, ka pieņemts lēmums visas pirmajā piegādē saņemtās 1200 devas novirzīt pirmreizējai vakcinācijai. Šonedēļ Latvija cer sagaidīt nākamo "Moderna" vakcīnu piegādi, kurā Latvijā saņems 2400 devu, un revakcinācijai tikšot izmantotas vakcīnas no šīs partijas.

Šneiders noraidīja bažas, ka kādam no jau vakcinētajiem pēc 28 dienām otrās devas varētu pietrūkt, jo no jaunās kravas tiks rezervēta daļa, lai varētu nodrošināt otru vakcīnas devu tiem, kas jau ir saņēmuši "Moderna" pirmo poti. Atlikusī kravas daļa tiks novirzīta pirmreizējai vakcinēšanai.

Kā vēstīts, ar vakcīnas otro poti Latvijā sāka vakcinēt pagājušajā nedēļā. Pirmdien otro vakcīnu saņēma 571 cilvēks, otrdien - 804, trešdien -751, taču ceturtdien temps kritās un tika vakcinēti vien 13 cilvēki, bet piektdien - 17. NVD iepriekš skaidroja, ka iepriekš publiskotais vakcinēto cilvēku skaits dažu dienu laikā var mainīties, jo saskaņā ar normatīvajiem aktiem dati par vakcinācijas faktu E-veselības sistēmā tiek ievadīti vienas līdz piecu darbdienu laikā pēc vakcinācijas fakta.

18.janvārī vakcinācijas otro devu pret Covid-19 sāka saņemt mediķi, kuri pirmo poti saņēma pagājušā gada beigās.

Vakcinācijas otrais aplis notiek tajās pašās slimnīcās, kur tā tika sākta, proti, trīs universitātes slimnīcās un septiņās reģionālajās slimnīcās.

Atbilstoši instrukcijai vienai personai jāievada divas vakcīnu devas. Vakcīnu devas, kas bija paredzētas pirmajai vakcinācijai, patlaban ir jau gandrīz izlietotas.

Vadoties pēc Veselības ministrijas ziņotā, šobrīd kopējais Latvijā saņemto vakcīnu skaits ir 31 425. No tām ražotāja "Pfizer" un "BioNTech" vakcīnu devas ir 30 225, savukārt ražotāja "Moderna" - 1200.

Vadoties pēc ministrijas informatīvā ziņojuma, kas pagājušajā nedēļā tika skatīts valdībā, šī gada pirmajos trīs mēnešos Latvija varētu saņemt 497 827 vakcīnas pret Covid-19 devas, kas ļautu sapotēt 248 914 cilvēkus.

Šobrīd lietošanai Eiropas Savienībā ir reģistrētas tikai divas vakcīnas - Moderna, kā arī BioNTech un Pfizer. Tiek prognozēts, ka līdz šī gada 29.janvārim varētu tikt reģistrēta AstraZeneca vakcīna, un šādā gadījumā februārī Latvija varētu saņemt vairāk nekā 120 000 vakcīnu devas.

Svētdien Latvijai paredzēts piegādāt vēl 2400 devas ražotāja Moderna vakcīnas pret Covid-19, aģentūrai LETA apstiprināja NVD.

pievienota 5.-7.rindkopa

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas