Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Vasarā aicina riska grupas cilvēkus savlaicīgi ieplānot vakcināciju pret Covid-19 un gripu

Gatavojoties rudens vīrusu sezonai, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs aicina vasarā riska grupas cilvēkus savlaicīgi ieplānot vakcināciju pret Covid-19 un gripu.

Perevoščikovs aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban situācija Latvijā ir labvēlīga, kas nozīmējot, ka "klasiskā veidā Covid-19 ir aizgājis pagātnē". Vīruss pārveidojas, pielāgojas cilvēkiem, un arī paši cilvēki pielāgojas vīrusam, veidojas imunitāte.

Perevoščikovs skaidroja, ka arvien vairāk Covid-19 pārveidojas par sezonālo infekciju, kas ir aktuāla zemas, rudens un pavasara periodā, kad arī ir lielākais stacionēto iedzīvotāju skaits. Lai arī šajā sezonā tas nebija liels, tomēr aizvien bija cilvēki, pamatā gados veci, kuriem saslimstība ar Covid-19 noritējusi smagi vai beigusies letāli. Viņš arī piebilda, ka aizvadītajā sezonā no Covid-19 miruši vairāk cilvēku nekā no gripas.

"Kā sezonālajai infekcijas tas ir raksturīgs, Covid-19, visticamāk, atgriezīsies rudenī, un mēs atkal redzēsim saslimstības pieaugumu. Cilvēkiem ir imunitāte, bet tā nav mūžīga, tāpēc joprojām svarīgi riska grupām vakcinēties. Valsts apmaksāta vakcīna ir garantēta, un mēs redzam, cik reizes mazāk un smagāk iedzīvotāju slimo smagi, kā arī ir mazāk letālu iznākumu," sacīja Perevoščikovs.

Viņš norādīja, ka vasara ir piemērots laiks, kurā riska grupas cilvēkiem ieplānot sezonālo vakcināciju pret Covid-19 un grupu rudenim, piemēram, oktobrim. Iedzīvotāji var veikt abas vakcīnas, jo indikācijas abām infekcijām ir līdzīgas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits