Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pagājušais gads bijis karstākais mūsdienu vēsturē

Pagājušais gads bijis karstākais kopš datu apkopošanas sākuma pirms vairāk nekā gadsimta un raisa jaunas bažas par globālo sasilšanu, piektdien paziņoja ASV zinātnieki.

Ilgi gaidīto ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes (NOAA) ziņojumu apstiprinājusi ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) veiktā neatkarīgā analīze, kurā nonākts pie tādiem pat secinājumiem.

"Ap visu pasauli izplatījies rekordaugsts siltums," teikts NOAA ziņojumā. "Globālā vidējā zemes un okeāna virsmas temperatūra 2014.gadā bija augstākā no visiem gadiem kopš datu apkopošanas sākšanas 1888.gadā."

Vidējā temperatūra bija par 0,69 grādiem pēc Celsija augstāka nekā vidēji 20.gadsimtā, par 0,04 grādiem pārsniedzot iepriekšējos rekordus 2005. un 2010.gadā.

Pasaules daļas, kurās tika reģistrēta rekordaugsta temperatūra, ietver Krieviju, Aļaskas rietumus, ASV rietumus, Dienvidamerikas vidienes daļas, Austrālijas austrumu un rietumu piekrastes daļas, Āfrikas ziemeļus un lielāko daļu Eiropas.

Rekordliels aukstums reģistrēts tikai dažās ASV austrumu un vidienes daļās.

Globāli okeāna virsmas temperatūra bija jebkad augstākā, par 0,57 grādiem pēc Celsija augstāka nekā vidēji 20.gadsimtā. Zemes virsmas temperatūra bija par vienu grādu pēc Celsija augstāka nekā vidēji 20.gadsimtā un ceturtā augstākā mūsdienu vēsturē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas