Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pagājušajā diennaktī Covid-19 konstatēts vēl astoņiem cilvēkiem

Pagājušajā diennaktī Latvijā veikti 1870 Covid-19 testi un reģistrēti astoņi jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka viens saslimušais atgriezies no ārvalstīm, bet seši saistīti ar iepriekšējās dienās izskanējušiem saslimšanas gadījumiem, kas saistīti ar izklaides vietu apmeklēšanu. Savukārt ar vēl vienu saslimušo uzsākta saziņa, lai precizētu papildu informāciju.

Līdz šim valstī veikti 167 480 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas ir 1173 personas un 30 mirušas. Savukārt atveseļojušies ir 1019 cilvēki.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19. Patlaban stacionāros ārstējas trīs ar jauno koronavīrusu sirgstošie, no tiem divi pacienti ir ar vidēji smagu, bet viens - ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra izrakstīti 183 pacienti, starp kuriem ir gan tie, kas izveseļojušies, gan tie, kas miruši.

Kā ziņots, šonedēļ būtiski pieaudzis jaunu reģistrētu Covid-19 inficēšanās gadījumu skaits. Pirmdien un otrdien tika reģistrēti pa septiņiem jauniem gadījumiem, trešdien - 13, bet ceturtdien - 11.

SPKC šonedēļ fiksējis trīs Covid-19 uzliesmojumus, kas saistīti ar draugu kompāniju izklaidi publiskās vietās un kuru epidemioloģiskās izmeklēšana turpinās, līdz ar to var pieaugt saslimušo skaits. SPKC arī ir izsludinājis sarakstu ar sešām publiskām vietām Liepājā un divām vietām Rīgā, kuru apmeklētājiem bijis risks inficēties ar Covid-19, tāpēc tagad būtu nepieciešams īpaši rūpīgi sekot līdzi savam veselības stāvoklim un nepieciešamības gadījumā veikt pārbaudes.

Centra speciālisti aicina īpaši savai uzmanībai sekot iedzīvotājus, kas no 27.jūnija vakara līdz 8.jūlija vakaram Rīgā apmeklēja restorānu "Aqua Luna" Andrejostas ielā 5k-5, kā arī no 28.jūnija vakara līdz 9.jūlija vakaram apmeklēja restorānu "Kinki" Blaumaņa iela 5A.

Tāpat inficēšanās riski bijuši tiem, kuri 3.jūlija vakarā Liepājā atradās viesnīcā "Sport Hotel", Dzērves ielā 9, un šajā pilsētā 3.jūlija vakarā apmeklēja restorānu "7.līnija", Peldu ielā 59A, bet 4.jūlija vakarā atradās kafejnīcā "Darbnīca", Lielā iela 8, alus bārā "Miezis&Ko", Kuģinieku iela 5, bija kafejnīcā "Delisnack", Dzirnavu iela 4, savukārt 5.jūlija vakarā Liepājā apmeklēja kafejnīcu "Vējš", Graudu iela 45.

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību un novērstu arvien jaunus slimības uzliesmojumus, Ministru kabinets ārkārtas sēdē piektdien nolēma saīsināt sabiedriskās ēdināšanas vietu darba laiku.

Top komentāri

Horošijs
H
Cik ir HIV inficēto - par to būtu katru dienu jāziņo.
Sūna
S
Globāla problēma ir tā, ka cilvēki tiek zombēti. Aitu bars, kas tic presei un TV.
Fāters
F
SPKC aicina atsaukties kurs apmeklēja Aqua Luna....Nu kurš lunis skries ar paceltu roku ka es es biju tur.Pirmajā vilnī vēl varēja pied.ir,st galvu a otrajā cilvēki jau palikuši prātīgāki pret propogandu.Kāds labums būs kurš pieteiksies a,1000 eiro balva vai tomēr atlikušo vasaru 4 sienās,ar izspiegotu telefonu,policijas redzeslokā katru dienu un visi apkārtējie lādēs un rādīs ar pirkstu.Un tad vēl izdomās kurš kaimiņš bija pie spitālīgā tā saimniecību ar zem kupola un tā tālāk.spksc meklējiet luņus tālāk
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas