Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Pagājušajā nedēļā atklāti divi saslimšanas gadījumi ar Dienvidāfrikas paveida SARS-CoV-2

Pagājušajā nedēļā atklāti divi saslimšanas gadījumi ar Dienvidāfrikas paveida SARS-CoV-2, kas tiek epidemioloģiski izmeklēti, šodien valdības sēdē sacīja Nacionālajai references laboratorijas vadītājs Sergejs Ņikišins.

Savukārt ar Covid-19 Ugandas paveidu jeb A.23.1 nav atklāts neviens gadījums.

Pagājušajā nedēļā kopā sekvencēti 3326 jeb 14,3% no visiem pozitīvajiem paraugiem. Gan Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra laboratorijā, gan E. Gulbja laborotorijā iepriekšējās nedēļas laikā no visiem pārbaudītajiem testiem Lielbritānijas paveids konstatēts 72%.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļa 61,7% no reģistrētajiem inficēšanas gadījumiem tika reģistrēti mājsaimniecībās, bet 14,4% no saslimušajiem inficējās darba vietās.

5,6% cilvēku inficējušies izglītības iestādēs, bet 5,3% - ārstniecības iestādēs. Relatīvi neliels skaits inficēšanās gadījumu tika konstatēts sociālās aprūpes centros, kur šis rādītājs sasniedzis 4,1%, bet 3,9% pagājušajā nedēļā inficējušies privātajos pasākumos.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs norādīja, ka tikai 46,4% gadījumos ir noskaidroti Covid-19 inficēšanās apstākļi, un tas norāda, ka vīruss izplatās nekontrolējami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas