Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pagarinātajā mācību gadā skolēni varēs uzlabot sekmes un kārtot pēcpārbaudījumu klātienē telpās vai ārā

Pagarinātajā mācību gadā, kas šogad ir pagarināts līdz trijām nedēļām, skolēni varēs uzlabot sekmes un kārtot pēcpārbaudījumu klātienē telpās vai ārā, liecina valdības pieņemtie grozījumi Ministru kabineta noteikumos Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Katru gadu pēc mācību gada noslēguma skolēniem, kuru sekmes ir nepietiekamas, mācību rezultātu iegūšanai vai uzlabošanai, lai viņu pārceltu nākamajā klasē skola organizē papildu mācību pasākumus, tostarp arī pēcpārbaudījumus.

Ņemot vērā, ka lielāko daļu mācību gada 7.-12.klašu skolēni mācījās attālināti, saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rīcībā esošo informāciju, 2020./2021.mācību gadā papildu mācību pasākumi ir noteikti tieši šo klašu skolēniem. IZM uzsver, ka ir būtiski papildu mācību pasākumu norisi organizēt tieši klātienē iekštelpās vai ārtelpās, lai izglītojamam būtu iespējams saņemt nepieciešamo atbalstu mācību satura apguvei ar nepastarpinātu pedagoga klātbūtni.

Noteikumu grozījumi paredz, ka papildu mācību pasākumus klātienē var organizēt ne vairāk kā desmit izglītojamiem grupā, lietojot mutes un deguna aizsegus un ievērojot divu metru distanci, kā arī ievērojot citas epidemioloģiskās drošības prasības. Papildu mācību pasākumus klātienē īsteno, veicot to norisē iesaistīto izglītības iestādē nodarbināto un izglītojamo iknedēļas testēšanu. Izglītojamo testēšanu neveic, ja izglītojamo skaits grupā papildu mācību pasākumu norisē ir ne vairāk kā pieci. Covid-19 testu var neveikt pret Covid-19 vakcinētas vai šo slimību pārslimojušas personas.

Papildu mācību pasākumus ārtelpās var organizēt ne vairāk kā 20 izglītojamiem grupā, nodrošinot divu metru distanci.

Lai gan katru gadu papildu mācību pasākumi vienlaikus var tikt īstenoti dažādu klašu izglītojamiem, pašlaik spēkā esošie ierobežojumi to nepieļauj. IZM pamato, ka, ņemot vērā, ka lielā izglītojamo skaita dēļ nebūs iespējams visās izglītības iestādēs papildu mācību pasākumus īstenot arī individuāli, tostarp saistībā ar pedagogu noslodzi un atalgoju, tāpēc ir svarīgi atļaut papildu mācību pasākumus organizēt tādām izglītojamo grupām, kurās izglītojamie ir arī no vairākām klasēm.

Nosakot iespēju papildu mācību pasākumus īstenot iekštelpās, izglītības iestādei jānodrošina, ka starp izglītojamiem ir iespējams ievērot divu metru distanci, visiem klātesošajiem ir jālieto mutes un deguna aizsegi, kā arī jāievēro valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības, kā arī jāveic izglītojamo un nodarbināto iknedēļas testēšanu. Maksimāli pieļaujamais izglītojamo skaits grupā iekštelpās ir desmit. Ja skolēnu skaits grupā nepārsniedz piecus, tad skolēnu testēšana nav jāveic. Savukārt ārtelpās šādās grupās pieļaujamais izglītojamo skaits ir 20, un ir jāievēro divu metru distance.

Noteikumu grozījumi neierobežo izglītības iestādes un pedagogu tiesības, izvērtējot katra izglītojamā spējas un ņemot vērā vajadzības, papildu mācību pasākumus organizēt attālināti vai individuālu konsultāciju veidā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas