Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - LTV pārtrauks raidījuma Skats no malas demonstrēšanu

Latvijas Televīzijas (LTV) vadība ceturtdien nolēma pārtraukt raidījuma Skats no malas pārraides LTV 1. kanāla ēterā, liecina vadības paziņojums LTV mājaslapā.

Jau ziņots, ka Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome ierosinājusi administratīvā pārkāpuma lietu pret LTV raidījumu Skats no malas, kad pirmdienas raidījumā vadītājs Kārlis Streips, analizējot ārkārtas vēlēšanu rezultātus, Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) nodēvēja necenzētos vārdos.

"19. septembra raidījumā tā vadītājs Kārlis Streips izmantoja necenzētus izteicienus, aizskarot cilvēku godu un cieņu. Latvijas Televīzija to savā ēterā nepieļauj un nepieļaus," uzsvēra LTV valdes loceklis Edgars Kots.

"Necenzētu izteicienu lietošana sabiedriskās televīzijas ēterā nav pieļaujama no žurnālistikas ētikas viedokļa," teica LTV1 direktore Baiba Šmite.

"Patiešām žēl atteikties no tik profesionāla žurnālista sabiedriskās televīzijas ēterā, bet mēs esam spiesti tā rīkoties, jo sarunas ar Kārli Streipu par viņa nepārdomātajiem formulējumiem ēterā bijušas vairākkārt," atzina LTV1 informatīvi dokumentālo raidījumu satura redaktore Sarmīte Plūme.

K.Streips par šo LTV lēmumu ir informēts. LTV izteica pateicību žurnālistam par ilggadīgu darbu LTV ēterā.

Portālam Diena.lv K.Streips, komentējot LTV vadības lēmumu, sacīja - "kā televīzija lēma, tā lēma". Raidījuma nu jau bijušais vadītājs skaidroja, ka vārds "mauka", kura lietošana bija viens no iespējamiem iemesliem raidījuma demonstrēšanas pārtraukšanai, nav necenzēts. "Valsts valodas komisija vārdu "mauka" nav atzinusi par vulgāru, šādu jautājumu bija uzdevusi Juristu biedrība," skaidroja K.Streips. Žurnālists nepārmeta vadības lēmumu - "ja cilvēki bija tik ļoti satraukušies, tad bija tik ļoti satraukušies".

Par tuvākajiem nākotnes plāniem K.Streips vēl neko nevarēja atklāt, vien norādīja, ka "man jau darbi netrūkst dzīvē".

Latvijas Republikas Satversmes 95. pants nosaka, ka "cieņu pazemojoša izturēšanās pret cilvēku ir aizliegta". Savukārt Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 66.panta trešā daļa nosaka, ka sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmu veidošanā tiek respektētas cilvēka tiesības, kā arī goda un cieņas neaizskaramība.

(papildināta ar K.Streipa viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas